Komentowana treść: "The Settlers 2 - Gold Edition" - recenzja
[#1] Re: "The Settlers 2 - Gold Edition" - recenzja
Siada sobie smutny człowiek do obejrzenia obcinka z recenzją "Settlers II" na Amigę, słyszy coś takiego:
- "A jak niewiasty obaczym? W rycerstwie krew gorąca i chęć niemała."
- "To nie Foundation! W taj grze dziewki nie występują."

I cały zły nastrój, pieczołowicie wypracowany przez kolejny podły tydzień, leci do śmietnika. szeroki uśmiech

I jeszcze ten gest Remika przy pytaniu o niewiasty, władczy ton Mufy i wygenerowany kwiat rycerstwa...

Ostatnia aktualizacja: 02.11.2025 13:05:39 przez MDW
4
[#2] Re: "The Settlers 2 - Gold Edition" - recenzja
Bardzo ciekawy narracyjny wstępniak przygotowany przez chłopaków. Murgrabia rola krótka ale treściwa szeroki uśmiech Sami Osadnicy w odsłonie drugiej oczekiwani z niecierpliwością w wersji pudełkowej. Wiem, że są osoby które nie otwierają pudełek, ich własność ich zasady. Jednak nigdy nie rozumiałem tego trendu. Cieszy możliwość porozumienia się z Ubisoft. Mam nadzieje, że gra się zwróci z nawiązką i powstaną kolejne strategiczne tytuły na Przyjaciółkę. Pozdrawiam
4
[#3] Re: "The Settlers 2 - Gold Edition" - recenzja

@nowy80, post #2

Czy u was wersja Digital też się rozpakowywała kilka godzin ?

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2025 00:00:27 przez Jacol
1
[#4] Re: "The Settlers 2 - Gold Edition" - recenzja

@Jacol, post #3

To chyba zależy jakie medium.

CF - to może być.
[#5] Re: "The Settlers 2 - Gold Edition" - recenzja

@Jacol, post #3

Niestety transfery z CD/DVD nie należą do najszybszych :)
Najlepiej zrobić sobie obraz DVD na dysku i z niego rozpakowywać.

Przy dysku SSD jest to kwestia paru minut nawet na starej SAM440ep 666 Mhz.

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2025 14:15:08 przez Amig_OS
2
[#6] Re: "The Settlers 2 - Gold Edition" - recenzja

@Jacol, post #3

Ja rozpakowywałem na minimigu z Pistormem z RPi. Archiwum było na twardzielu, ale rozpakowywałem do RAMu (sam nie wiem dlaczego, chyba uznałem, że się zmieści). Jednak mimo, że w tym konfigu mam blisko 2 GB fast RAM, to i tak by zabrakło :) Więc w trakcie kasowałem filmiki z wersji obcojęzycznych i pliki audio.
Zmieściło się, rozpakowywało się chyba z 30 minut. Za to instalacja poszła piorunem :)
1
[#7] Re: "The Settlers 2 - Gold Edition" - recenzja
Wczoraj dotarła paczka :)

link

3
[#8] Re: "The Settlers 2 - Gold Edition" - recenzja
Tak przy okazji, na Aminecie pojawił się program do ustawień preferencji w grze, wymaga ClassAct. (wolałbym MUI, ale cóż)

- Frame Counter Display
- Use (native) Hardware mousepointer
- Disable streaming
- Disable Music
- Set video player executable
- Set video player command line options
- Horizontal Resolution (AGA only - Settlers 2 limitation)
- Vertical Resolution (AGA only - Settlers 2 limitation)

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2025 18:52:34 przez waldiamiga
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem