[#10]
Re: Klon gry klasycznej, kto sie pisze?
@galu,
post #6
Jeśli zamierzacie wydać grę
No na razie mam/y zamiar skonczyc produkcje, narzucilem spore tempo, i wiele zmian graficznych ktore trzeba bedzie uwzglednic w kodzie, mam nadzieje ze Minniat znajdzie czas i chec na prace i ukonczenie dziela.
równolegle zbiera się zamówienia na wersję kolekcjonerską
Na razie chcialbym jak najbardziej dopracowac i skonczyc obecna wersje, ale tak na marginiesie to siedze w poligrafii i zlozenie profesjonalnych materialow do druku jak instrukcje i okladki ew pudelko nie bylo by problemem.
Napisalem Minniat owi ze min mozna by bylo zinwestowac w wytloczenie gry na Cdromie z wytloczonym obrazkiem. Zanim rzuca sie na mnie harpie z pytaniem "a po co"? A np min po to zeby dograc na plycie kilka utworow dobrej jakosci do sluchania podczas gry.
chyba że wydając konwersję na iPhone'a
Jak juz pisalem wczesniej, pomimo szczerej checi z mojej strony wszystkie produkcje jakie zaczynalem z kims spelzly na panewce. Moze jeszcze nie moj czas.
Może warto skontaktować się z ludźmi odpowiedzialnymi za wydanie tych produkcji
Jak napisalem wczesniej, pierwszorzednie zalezy mi na ukonczeniu gry (no z mojej strony stoi tylko grafika) i zebraniu opinii zarejestrowanych uzytkownikow, dzieki temu bedzie mozliwe w przyszlosci szybkie poprawienie/dopracowanie produktu. Po tej fazie chcialbym pokusic sie o wydanie kolekcjonerskie dzieki min zebranym pieniazkom z rejestracji. Priorytet to na razie ukonczenie gry.
Pojawia sie kolejne pytanie, bardzo wazne czy po tej fazie znajdzie sie ktos kto chcialby "ponownie" zakupic gre ale w pudelku, na CD??
Z mojej strony moge napisac ze jesli zonka nie odetnie mnie od pradu to bede pixlowal ile sie da. Mam jeszcze kilka innych pomyslow dot tej gry ale nie wiadomo czy sie uda/bedzie chec je przeniesc na kod. Tu potrzebna jest przedewszystkim motywacja ze strony potencjalnych odbiorcow.
Ostatnia modyfikacja: 19.03.2009 20:43:27