[#1] sa szachy na Amige?
Heksagonalne szachy, innymi slowem polskie, gdyz w 30tych latach nasz rodak to wymyslil... Na PC z tego co widze nie za bardzo da rade namierzyc takie cudo, moze jest na Amige tytul ktory to zawiera?

Ew. moze by taki pomysl podrzucic gdzies (ta, komu?) zeby sie zabrali za stworzenie takiego programu - w sumie amigowi programisci mieli ciekawe pomysly, to moze znalazlby sie kreatywny ktory by zaimplementowal (marzenie mode off)
[#2] Re: sa szachy na Amige?

@di, post #1

Cos z tego moze?
[#3] Re: sa szachy na Amige?

@di, post #1

A ile zapłacisz za pracę programisty?

[#4] Re: sa szachy na Amige?

@di, post #1

Z tego co widzę na HOL-u, to nie zrobili takiego cuda.

[#5] Re: sa szachy na Amige?

@Irek´72, post #2

Przeciez od razu po screenach widac, ze nie :)

Zaraz tam kwoty i placenie, a wyobrazacie sobie, jaki to bedzie szok w srodowisku, gdy ktos jako pierwszy przedstawi taki program ? Mozna liczyc na conajmniej przedstawienie w Kaciku Ludzi Pozytywnie Zakreconych. a to przeciez prime time, wiec latwo przekuc na bilon.
[#6] Re: sa szachy na Amige?

@di, post #1

slabo szukales :)
http://www.chessvariants.com/link2.dir/hexodus.html
[#7] Re: sa szachy na Amige?

@Norbert, post #6

A Ty chyba słabo czytałeś, bo kolega pytał o szachy heksagonalne na Amigę. Zrzut okna wygląda mi na Windows.

[#8] Re: sa szachy na Amige?

@G. Kraszewski, post #7

umiem czytac .
"Na PC z tego co widze nie za bardzo da rade namierzyc takie cudo, moze jest na Amige tytul ktory to zawiera?"
[#9] Re: sa szachy na Amige?

@di, post #5

a wyobrazacie sobie, jaki to bedzie szok w srodowisku

Szokiem w środowisku się nie najesz .

a to przeciez prime time, wiec latwo przekuc na bilon

Znasz jakiś działający sposób? A poza tym co to za prime time, ja nie słyszałem o czymś takim na przykład, a i wujek Google nie jest mądrzejszy w temacie.

[#10] Re: sa szachy na Amige?

@Norbert, post #8

To to jak, "może jest na Amigę tytuł, który to zawiera"? Czy może nie ma ?

[#11] Re: sa szachy na Amige?

@di, post #5

no i najlepiej żeby było napisane w asemblerze i działało już na gołej A1000

[#12] Re: sa szachy na Amige?

@G. Kraszewski, post #10

jak nie na Amige o moze na C64 i emulacja
http://www.gb64.com/game.php?id=12892&d=18&h=0
[#13] Re: sa szachy na Amige?

@Norbert, post #12

to ja dziękuję, idę odpalić sobie Blobbera :D

http://www.youtube.com/watch?v=4401i6pVQIo

[#14] Re: sa szachy na Amige?

@Norbert, post #6

Wielkie dzieki!!!
[#15] Re: sa szachy na Amige?

@G. Kraszewski, post #7

Szukalem na Amige, bo nie moglem znalezc na PC, wiec kolega dobrze wydedukowal :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem