[#1] ISO-o-Matic
Próbował ktoś użyć na MorphOS programik ISO-o-Matic? O wersji dla AmigaOS4 nie mówię ale na Aminecie jest wersja dla AmigaOS3. Uruchamia się, pojawia się okno. Niestety GUI jest w Reaction i chyba nie działa poprawnie. Przyciski Input/Output są jakieś takie jednopixelowe i nie da się ich nacisnąć. Może to wina tego, że mam ClassAct, które może nie jest do końca takie jak Reaction. Przydałby się taki programik na MOSa. Lista formatów z jakich potrafi zrobić ISO/CSO jest naprawdę imponująca. Trudno znaleźć coś czego by nie łykał. Fajnie byłoby gdyby się tego jakoś dało używać na MOSie.

[#2] Re: ISO-o-Matic

@MDW, post #1

Jak znajde chwile sprawdze na klasiku... oczywiscie na bibliotekach z 3.9 ... .

[#3] Re: ISO-o-Matic

@MDW, post #1

Zgraj sobie gadgety z AmigaOS3.9 do SYS:Classes/Gadgets/ Wygląda na to, że programik działa ok :) http://xs225.xs.to/xs225/08112/abc414.png

[#4] Re: ISO-o-Matic

@Korni, post #3

Super! Świetnie, że działa. Muszę się porozglądać za tymi klasami. :) Dzięki za sprawdzenie.

[#5] Re: ISO-o-Matic

@Korni, post #3

Pięknie ten gadżecik wygląda na ramce okna. ;P
[#6] Re: ISO-o-Matic

@deez, post #5

Napisz bugreport do autora programu ;).

[#7] Re: ISO-o-Matic

@Korni, post #6

A co go jakiś MOSek interesuje. :P
[#8] Re: ISO-o-Matic

@Korni, post #6

to przez brak gadzetu w systemie dla classact/reaction.

[#9] Re: ISO-o-Matic

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #8

Nie ma czegoś takiego, jak "gadget dla classact/reaction" w systemie. Aplikacja, a w zasadzie window.class (afair) z reaction tworzy go ręcznie.
[#10] Re: ISO-o-Matic

@Jacek Piszczek, post #9

Używałem tej klasy nie raz i żadnych rąk nie widziałem. ;) :P
[#11] Re: ISO-o-Matic

@Korni, post #3

Skopiowalem Gadgets z OS3.9 i teraz program sie juz zupelnie nie uruchamia. Brakowalo mu glyph.image. No to tez skopiowalem. To teraz Snoopium pokazuje, ze te wszystkie Gadgets sa szukane wszedzie ale nie w SYS:Classes. Kurcze, jaka bieda. Mysle, ze to przez to pomieszanie ClassAct z Reaction. Wywale wszystko z ClassAct i wrzuce Reaction. Tylko prawde mowiac nie bardzo wiem co sie sklada na to cale Reaction. W Classes Gadgets, Images i wszystko *.class. I co jeszcze? Jakies biblioteki? Reaction nigdy nie bylo rozprowadzane jako osobny pakiet i tak prawde mowiac to nie wiem co wchodzi w jego sklad. Moze mi ktos wymienic?

[#12] Re: ISO-o-Matic

@MDW, post #11

Z classact zostaw tylko window.class. Resztę (Images, Gadgets) skopiuj z reaction.

[#13] Re: ISO-o-Matic

@Korni, post #12

Albo podmien na klasy dodane do aweba.

[#14] Re: ISO-o-Matic

@Kaczus, post #13

Ja to mam po prostu zainstalowany ClassAct z Aminetu, a nie jakies niestworzone rzeczy z 3.9 ;)
[#15] Re: ISO-o-Matic

@Jacek Piszczek, post #9

dokladnie w systemie dla skorki.

[#16] Re: ISO-o-Matic

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #15

Skórki jak najbardziej mają te przyciski. Po prostu Reaction ich nie używa (dzięki Hermansowi, czyli warunkom licencji Reaction dla OS4 ;)
[#17] Re: ISO-o-Matic

@Andrzej Drozd, post #14

Ja mam classact z aminetu + nowe wersje klas z aweba.

[#18] Re: ISO-o-Matic

@Jacek Piszczek, post #16

to tylko jeden gadzet iconify.

[#19] Re: ISO-o-Matic

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #18

ale ohydnie wyglada to classact/reaction w wydaniu dla aos 3.x/mos

[#20] Re: ISO-o-Matic

@Andrzej Drozd, post #14

Ja też miałem ale niespecjalnie na tym chodzi ISO-o-Matic i dlatego kombinuję...

[#21] Re: ISO-o-Matic

@Kaczus, post #17

Tak, ja chyba tez mam dodatkowo klasy z AWEBa, poniewaz czasami go uzywam pod MOSem. ISO-o_Matic odpalil sie bez problemu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem