[#1] radeon
Ostatnio znajomy zaoferowal mi Radka 8500. Mam u siebie 7500. Chcialem zapytac co zyskam jesli to zainstaluje.Mam w domu dwie karty Voodoo i starenka S3 Virge. Nie chce powiekszac magazynu. Oczywiscie cena jest symboliczna. Oplaca sie?
Ktory Radek jest najlepszy do Pega?

[#2] Re: radeon

@Zbysiuk, post #1

8500 jest najwydajniejsza karta jaka mozna akutalnie wsadzic do pegaza i mos na niej pojdzie. W 3d bedzie duzo szybsza od 7500.

[#3] Re: radeon

@marcik, post #2

Dokładnie - ja miałem wcześniej w Pegu 9250SE [chyba wydajniejsza od 7500], wymieniłem na 8500 - prawie dwa razy szybsza [np. widać w Stellarium]. Słowem - warto wymienić 7500 na 8500, zwłaszcza jeżeli cena jest symboliczna.
[#4] Re: radeon

@wali7, post #3

Tak wlasnie zrobie. B. dziekuje za rady. Wczesniej gdzies widzialem temat poswiecony Radeonowi na forum, ale nie moge go znalezc. Wolalem sie upewnic.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem