[#1] buttony przegladarki
szukam i szukam i znalezc nie moge... gdzie sa ikony buttonow przegladarki ambienta? na plytce z mosem jest jakis standardowy zestaw? bo u mnie jest tylko kilka strzalek a pozostale wszystkie 'kulki'

[#2] Re: buttony przegladarki

@vi-bee, post #1

Na płycie jest prehistoryczny Ambient. To tak około 15% obecnego Ambienta. Praktycznie nie da się go używać. :) Ściągnij nowego z marca 2008 to i ikony się pojawią. :)

[#3] Re: buttony przegladarki

@vi-bee, post #1

http://morphosambient.sourceforge.net/daily.html
linki na dole strony

[#4] Re: buttony przegladarki

@MDW, post #2

mam zainstalowana wersje 1.43 z 5.11.2006 i w necie tez tylko te wersje znalazlem skad wziac te nowsza?

btw gdzie jest zapisany serial number mojego morphosa?

edit: chyba juz znalazlem tylko nie chce mi wejsc strona z formularzem rejestracyjnym

Ostatnia modyfikacja: 15.03.08 16:32
[#5] Re: buttony przegladarki

@vi-bee, post #4

Dodam tylko, ze przed momentem sciagnalem z FTP'a ostatnia aktualizacje (080315).Zaraz rozpakuje zobaczymy co nowego...

[#6] Re: buttony przegladarki

@Zbysiuk, post #5

jaki to adres?

[#7] Re: buttony przegladarki

@Pero, post #6

Było kilka razy już to pisane :

geitathome.dyndns.org
user/pass: ambient
[#8] Re: buttony przegladarki

@Zbysiuk, post #5

Zobacz czy się walą ikonki na blacie(mam wersję z 13.03 i jest kaszana a nie chce mi się ciągnąć jak zwalone bo wszystki wersje z marca co miałem mają ten sam objaw u mnie)
[#9] Re: buttony przegladarki

@Arbuz, post #8

Czytalem. U mnie zawsze wszystko bylo ok z ikonkami.
Mam natomiast inny problem: uzywam monitora CRT 21'Dell UltraScan P1110(to naprawdę przyzwoita maszyna) w rozdzielczosci 1920x1440 16Bit i tu chodzi wszystko b.dobrze. Jednak po przelaczeniu na 24 bity (przy tych samych parametrach) po ruszeniu czegokolwiek na ekranie pojawiaja sie "zaklucenia"- poprzecznie paski, ktorych nie moge wyeliminowac. Chcialem to komus przeslac ale dzieje sie to tylko wtedy gdy ruszam ikona lub oknem (jakims obiektem na ekranie). Moja karta grafiki to Radeon 7500 - jakies sugestie?

[#10] Re: buttony przegladarki

@Zbysiuk, post #9

Jak jeszcze miałem CRT 21 cali to też miałem ten problem. W 1600x1200 monitor dawał radę nawet 90Hz. Jednak pojawiały się właśnie takie zakłócenia. Jak zmniejszyłem częstotliwość do 85 Hz to były mniejsze, do 75 Hz to już takie tycie tycie. Jak zmniejszyłem do 60Hz to zupełnie ich nie było. No ale 60 Hz na CRT to zabójstwo dla człowieka. Pytałem na liście dyskusyjnej MorphOS i nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi co jest przyczyną. Efekt jest taki, że używałem na 21 calach rozdzielczości 1280x960. Jak kupiłem monitor LCD 21 cali 1600x1200 to ustawiłem 60Hz (na LCD to normalne) i wszystko jest idealnie. Jednak co się dzieje na CRT (a raczej w wyższych częstotliwościach) to nie wiem. Przez dłuższy czas panowała teoria, że karta graficzna nie wyrabia takiej częstotliwości w takiej rozdzielczości. Jednak ta teoria upadła jak ktoś sprawdził to pod Linuxem i tam było wszystko w porządku. Najprawdopodobniej to wina obecnej wersji sterowników do Radeona. Czy w MorphOS 1.5/2.0 jest lepiej to nie wiem, bo wszyscy teraz mają LCD i to najczęściej 1280x1024. No a nawet jak ktoś ma 1600x1200 to i tak ma 60Hz więc jest dobrze. No i nie bardzo jest komu sprawdzić taką rozdzielczość z taką częstotliwością na MorphOS 2.0.

Ostatnia modyfikacja: 15.03.08 20:06
[#11] Re: buttony przegladarki

@MDW, post #10

Ja to miałem takiego babola w voodoo5500. Po przejściu na radka9250 nawet 1600x1200 w 85Hz nie miało znaczenia.
[#12] Re: buttony przegladarki

@MDW, post #10

No to wiem teraz jak jest....

[#13] Re: buttony przegladarki

@Arbuz, post #11

Moze jak kupie R8500 to cos sie zmieni.

[#14] Re: buttony przegladarki

@Zbysiuk, post #5

a dzieki, zainstalowalem najnowszego ambienta, or razu kilka zmian sie w oczy rzucilo ale buttony nadal nie sa takie jak byc powinny :( teraz wszystkie maja postac strzalek, choc to i tak lepiej niz wczesnie, bo wtedy nawt strzalki 'back' nie mialem.

[#15] Re: buttony przegladarki

@vi-bee, post #14

Ściągnij może stąd batony (KnToolbarImages):
http://www.korni.ovh.org/

Ostatnia modyfikacja: 16.03.08 19:44
[#16] Re: buttony przegladarki

@deez, post #15

thx, od razu lepej

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem