[#1] Przywracanie SFS
Posypała mi się właśnie partycja i próbuję przywrócić dane. Już raz próbowałem, ale metadata zawiera tylko jakieś 3 linijki. Zaznaczyłem główny katalog, ale pisało mi że nie zaznaczyłem wszystkiego... akurat mi skanuje za starconymi plikami i się modlę, żeby mi przywróciło znowu. Jak właśnie zaznaczyć rzeczy do przywrócenia, żeby były wszytkie. Mogą być nawet śmieci. Właśnie próbuję jeszcze raz przywrócić. Używam najnowszego SFS Doctora.

[#2] Re: Przywracanie SFS

@Solo Kazuki, post #1

Ok... przez to całe zamieszanie zapomniałem dać "Mark"...

teraz jeszcze raz skanuje, bo może znajdzie mi inne pliki, te "zerowe"...

Edit: Właśnie znalazłem kilka "zerowych" plików w dobrej wersji... ciekawe ile uda mi się przywrócić i ile razy będę skanował... w każdym razie dopóki będę znajdywał nowe pliki.

Ostatnia modyfikacja: 25.03.08 20:15
[#3] Re: Przywracanie SFS

@Solo Kazuki, post #1

na klasyku sfs-salvem robilem odzysk, ale sfs doctor ma chyba wieksze mozliwosci
ale na poczatek sprobuj przeskanowac dysk rdb-salvem i wprowadz dane o partycji do scsiconfig

[#4] Re: Przywracanie SFS

@vi-bee, post #3

Już za późno, bo większość przywróciłem. Niestety, wiele plików jest pustych. Co ciekawe, dużo śmieci mi znalazło (np dawno skasowane pliki). A po skasowaniu śmieci i skanowaniu raz jeszcze... znajduje mi właściwe pliki!

Zapewne nie da się zrobić, aby pliki "zajmowały" te same sektory? Bo to by znacznie ułatwiło sprawę. A przywrócenie na inną partycję chyba nie wchodzi w rachubę (brak miejsca)... ale... z ciekawości spróbuję na inną partycję, bo już niedużo zostało...

Edit: No... może nie tak niedużo... jak tak dalej pójdzie to czeka mnie spooro skanowań...

Ostatnia modyfikacja: 25.03.08 20:57
[#5] Re: Przywracanie SFS

@Solo Kazuki, post #4

No nic... już nie przywraca mi właściwych plików :(

Zostało mi tylko wylizać rany i starać się pozałatwiać jak najwięcej plików z tych skasowanych. Niestety, części już nie załatwię :(

Mam nauczkę... a miałem zarchiwizować swoje kolekcje na dyskach DVD RW. Teraz to będzie bezcelowe, jak na razie...

Ostatnia modyfikacja: 25.03.08 21:59
[#6] Re: Przywracanie SFS

@Solo Kazuki, post #5

znam ten bol, teraz stosuje zasade: 10 razy pomyslec zanim zabiore sie za odzyskiwanie OK

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem