[#1] Stare ISO MOSa dla A1k2...
Witam wszystkich.
Ostatnio zaliczylem pad dwoch waznych partycji, na ktorych posiadalem backupy, w zwiazku z czym przepadly mi pliki ISO MorphOSa dla klasikow (i nie tylko... niestety). Cala rzecz w tym, ze z ostatnim wydaniem MOSa system "nie ma ochoty" sie bootowac na moim sprzecie. Najgorsze, ze nie pamietam w jaki sposob udalo mi sie uruchomic ten system (po wymianie BVision). Przypuszczam, ze wlasnie, ktorys "starszy" ISO image umożliwil mi rozruch MOSa. W tym miejscu mam prosbe - jezeli ktos ma mozliwosc odszukania starszych obrazow bylbym bardzo wdzieczny. Wiaze sie z tym pewien projek, ktory chcialbym dokonczyc, ale bez MorphOSa nie uda mi sie dobrnac do konca. Jezeli ktos skory do pomocy sie znajdzie, prosilbym bardzo o kontakt. Pozdrawiam. :)

Ostatnia modyfikacja: 10.04.08 18:27
[#2] Re: Stare ISO MOSa dla A1k2...

@Lokaty, post #1

poszukaj mosa 0.x jest gdzies na coverach acs powinien wystarczyc.

[#3] Re: Stare ISO MOSa dla A1k2...

@Lokaty, post #1

Może to bez sensu, ale jak jakiś czas temu zmieniłem pałerkę, to MOS przestał się odpalać na klasyku. Pomogło dopiero użycie module.com1.idehack zamiast standardowego.
Niby to module służy jak się ma kilka urządzeń SCSI, ale nuż Ci się to przyda.
Powodzenia.

[#4] Re: Stare ISO MOSa dla A1k2...

@Kitech, post #3

juz mu o tym module.com pisalem kilka dni temu
na gg i podeslalem plik ze starszego iso mosa.

www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=4&i=8088&t=8088

[#5] Re: Stare ISO MOSa dla A1k2...

@Kitech, post #3

Wlasnie tej metody jeszcze nie zastosowalem... albo mi sie wydaje, ze nie zastosowalem ;) ... pozyjemy - zobaczymy. Chociaz i tak nadal jestem chetny na starsze ISO ... moze jeszcze ktosik sie zglosi?? ... ;)

[#6] Re: Stare ISO MOSa dla A1k2...

@Lokaty, post #5

przeciez nowsze wersje iso prawie niczym sie
nie roznia od starych sprawdz pliki po datach.

http://powerup.morphos-team.net/changelog.html

[#7] Re: Stare ISO MOSa dla A1k2...

@Lokaty, post #1

Mam aktualnie na HD ISO z lutego 2006 i z 6 lipca 2006. Jezeli bylo cos starszego to na pewno mam na plytach CD (musze poszukac). Podaj jakis serwer to ci wrzuce.
[#8] Re: Stare ISO MOSa dla A1k2...

@Lokaty, post #1

Dziekuje, za oddzewa - juz znalazla sie "Dobra Dusza", ktora podeslala mi starszy obraz. Pozdrowionka! :)

[#9] Re: Stare ISO MOSa dla A1k2...

@Lokaty, post #8

napisz jak odpalisz i sprawdz z idehack jak nie sprawdzales.

[#10] Re: Stare ISO MOSa dla A1k2...

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #9

A wiec jest tak jak mowilem - przedostatnie ISO u mnie polecialo... jeszcze nie zweryfikowalem plikow, ktore sa odpowiedzialne za start, ale predzej czy pozniej do tego dojde i dam znac. Dzieki Arek za dostarczenie pliku. :)

EDIT:
Bym zapomnial - odpalilem system przy uzyciu wlasnie module.com1.idehack z tej edycji ... polecam uzyc tego pliku, tym osoba, ktore dazyly do odpalenia MOSa na klasiku.

Ostatnia modyfikacja: 12.04.08 15:55
[#11] Re: Stare ISO MOSa dla A1k2...

@Lokaty, post #10

no i w najnowszym jest to samo trzeba bylo tylko zmienic nazwe.

[#12] Re: Stare ISO MOSa dla A1k2...

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #11

Ciekawe... jakos do tej pory nie udalo mi wymiernego rezultatu uzyskac... sprawdze raz jeszcze...

[#13] Re: Stare ISO MOSa dla A1k2...

@Lokaty, post #12

loknij na daty plikow, ten -bad jest z ostatniego update.

http://img72.imageshack.us/img72/5987/mosromslw4.png

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem