[#1] Ukrywanie ikon dysków w Ambiencie
Właśnie zrobiłem w swoim Pegasosie przenosiny na większy dysk. Wszystko się zrobiło w tak pięknym stylu, że aż mmmmm... Czy tak nie mógł wyglądać Windows? Przecież wszystko jest tak oczywiste, proste, bezproblemowe. Copy, copy i wszystko gra. Bez instalowania, ustawiania. No po prostu miód. :) Ale rozgadałem się jak zwykle nie na temat a przecież mam konkretne pytanie.

Może mi ktoś powiedzieć jak się w Ambiencie ukrywa ikony dysków na pulpicie?

Ten drugi dysk mam jeszcze przez jakiś czas podpięty ale nie chcę żeby jego ikony były widoczne na Desktopie. Wiem, że się da to zrobić, bo przeiceż tak mam ukrytą partycję BOOT na której jest boot.img. Sam to robiłem. No ale teraz nie mogę tego znaleźć w jakichkolwiek opcjach MorphOSa i Ambienta. Obszukałem wszystko i nie ma. Czyżby ta opcja zniknęła? :) Ale ja partycję BOOT (teraz już tą na nowym dysku, bo wszystkie nazwy fizyczne i logiczne zmieniłem na takie jak były na starym dysku) mam cały czas ukrytą. Normalnie zaćmienie umysłu. Nie mogę tego znaleźć. :) Help me, please...

[#2] Re: Ukrywanie ikon dysków w Ambiencie

@MDW, post #1

Jeej, ale się rozpiasłeś o takiej pierdołce ;).
"Uwolnij pozycję" z menu kontekstowego (to pod formatem). Albo z belki "Ikony", "Uwolnij pozycję".

[#3] Re: Ukrywanie ikon dysków w Ambiencie

@Korni, post #2

Jeej, ale się rozpiasłeś o takiej pierdołce ;).

Aaaa bo zjechałem z tematu. Jak zwykle. :) Ale za to dla ułatwienia szanownych czytających samo pytanie zrobiłem boldem. :)

A tak swoją drogą to nawet gdyby mnie zamknęli z Pegasosem w celi na 25 lat i kazali wydedukować która opcja chowa ikony to bym na pewno nie wpadł na to, że "Uwolnij pozycję". Przecież to jest bez sensu. :) No jakie to uwolnienie pozycji? Już pomijam fakt, że dwie tak samo nazywające się pozycje w menu to dosyć denerwująca sprawa. No ale chowanie ikon to na pewno nie jest "uwolnienie pozycji". Muszę się przestawić na język angielski i zobaczyć jak tam to jest nazwane.

Oczywiście działa. Dzięki! :)

[#4] Re: Ukrywanie ikon dysków w Ambiencie

@MDW, post #3

W angielskim jest to "Put away". Jak masz jakieś propozycje itp. odnośnie tłumaczeń Ambienta to wal śmiało :).

[#5] Re: Ukrywanie ikon dysków w Ambiencie

@MDW, post #3

Ostatnia modyfikacja: 20.04.08 14:41
[#6] Re: Ukrywanie ikon dysków w Ambiencie

@Korni, post #4

rzeczywiście "uwolnij pozycję" powoduje ukrycie ikony (jest tylko w "moim morphosie")... nigdy tego nie sprawdzałem, ale wydawało mi się że to coś w rodzaju unsnapshot, jak widac fałszywie :)
chyba zwykłe "ukryj ikonę" byłoby najbardziej właściwe
[#7] Re: Ukrywanie ikon dysków w Ambiencie

@MDW, post #3

ja jakos do tego sam doszedlem zeby ukryc ikone bi0: ;)

[#8] Re: Ukrywanie ikon dysków w Ambiencie

@MDW, post #1

Można też zrobić d&d do "Mój MorphOS" ikonie, której nie chcemy widzieć.

[#9] Re: Ukrywanie ikon dysków w Ambiencie

@wali7, post #6

W najnowszym buildzie Ambienta będzie już "Ukryj" :).

@Deez Albo wcisnąć rcommand p :)

Ostatnia modyfikacja: 20.04.08 15:27
[#10] Re: Ukrywanie ikon dysków w Ambiencie

@Korni, post #9

Tak więc możliwości jest sporo. :>
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem