[#1] Yam2.5
Właśnie zainstalowałem sobie Yama i tak się zastanawiam czy są do niego polskie locale?
I drugie pytanie jak zmienić kolor tła (ten z pocztą przychodzącą, wychodzącą itd.) Bo kombinuję z tym MUI i nic mi nie wychodzi.Wszystko mogę zmienić inne tj. przyciski, suwaki a tego nie. Zawsze jest szare tło. Zresztą ten problem dotyczy także FryingPana.
Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja:
[#2] Re: Yam2.5

@Arbuz, post #1

Locale kiedyś robiliśmy, ale, jeśli dobrze kojarzę, są obecnie jakieś zawirowania typu częste zmiany w .ct i brak chwalenia się nimi. Wygląda to tak, jakby YAM OST nie chciał tłumaczeń (może nadinterpetuję).
A co do kolorów - nie powiem, bo siedzę teraz w pracy ;).
[#3] Re: Yam2.5

@Leander, post #2

Ale zdały by mi się locale do Yam-a2.5. Te z 2.4 nie działają
[#4] Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@Leander, post #2

Więc sytuacja wygląda tak:

Pierwsze primo: nie wiem dlaczego mam tak skaszanione ikonki (aiss4.2 zainstalowałem standardowym installerem, w opcjach zaznaczyłem AISS)
Drugie primo: Jak zmienić ten szary kolor tła. Wydaje mi się że wszystko w MUI przeleciałem

Ostatnia modyfikacja:
[#5] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@Arbuz, post #4

Co do lokalizacji - nie liczyłbym na oficjalne (czyli w porozumieniu z
twórcami) tłumaczenie. Chyba nie są nim zainteresowani. Co prawda .cd
w archiwum jest...

Ostatnia modyfikacja:
[#6] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@Arbuz, post #4

Czy po wybraniu AISS od razu masz tę kaszankę? U mnie się pyta o
assign i szuka danych w TBImages, którego ja w katalogu YAM-a nie
widzę (AISS mam jakieś wybrakowane jakby?). Korzystam i tak z
"default".

[#7] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@Leander, post #6

AISS instaluje się w systemie, nie w katalogu z programami.

[#8] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@MinisterQ, post #7

A te kaszane masz tylko w przypadku AISS??

[#9] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@Zbysiuk, post #8

Ja nie mam żadnej kaszany. :P

[#10] Re: Yam2.5

@Arbuz, post #1

Sprawdź klasę Nlistviews.

[#11] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@Zbysiuk, post #8

Kaszanę z ikonami mam tylko z Yam-em. Ale nie mogę dociec jak zmienić to szare tło które jest i z yamem i z fryingpanem
[#12] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@Leander, post #5

A możesz mi podesłać te locale?
[#13] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@Leander, post #6

U mnie nie ma żadnych zapytan o assigny
[#14] Re: Yam2.5

@il_capitano, post #10

Nlistviews jest najnowsza
[#15] Re: Yam2.5

@Arbuz, post #14

Chyba chodziło o to, że w Nlistviews możesz zmienić te kolory z listy, o której pytałeś.

Przynajmniej u mnie też się da to w tej klasie zmienić - zakładka Kolory.
[#16] Re: Yam2.5

@Arbuz, post #14

Świetnie, że najnowsza, ale chodzi o to, że od jej ustawień zależy
kolor tła, które Cię interesuje.

[#17] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@Arbuz, post #4

Hej!

Też miałem taką kaszanę kiedyś... Tylko kurczę nie pamiętam co było przyczyną... A była ona trywialna... Jakaś biblioteka, albo datatypes.library, albo... ...nie pamiętam... Po podmianie jak ręką odjął!!...
[#18] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@quantor, post #17

Prawie pomoc ale tylko prawie.
[#19] Re: Yam2.5

@il_capitano, post #15

A to można gdzieś ją dodatkowo ustawiać gdzie indziej niż w prefsach MUI? Bo te jak pisałem już "przeleciałem" jakby to nie brzmiało po świńsku.
[#20] Re: Yam2.5

@Arbuz, post #19

Czyli, jeśli dobrze rozumiem, zmieniasz w tych prefsach tło na inne, a ono wciąż jest szare? W takim przypadku nie wiem co jest przyczyną, może uszkodzony obrazek tła?

[#21] Re: Yam2.5

@Arbuz, post #19

Jezeli wejdziesz do prefsow MUI z poziomu Yama, to powinienes miec dwie zakladki - podstawowa, Builtin ( w ktorej jest z 15-17 klas) i druga - External (w ktorej jest 5 klas). Kolor/tapete da sie zmienic w External w klasie NListviews.

PS. Nie mam teraz MOSa pod reka i nazwy podalem z MUI 3.9 (AOS4), ale powinno byc podobnie.

Ostatnia modyfikacja: 05.06.2008 07:57:24
[#22] Re: Yam2.5

@Andrzej Drozd, post #21

1:0 dla Droździka. Jednak w ustawieniach MUI jest do tego zakładka tyle że w MUI4 nie ma external i bulit-in tylko jest na dole ekranu mały przycisk more i po jego wciśnięciu pojawiają się ustawienia do betterString, Nlistviews, text editor i the bar. Dzięki.

Pozostał tylko problem ze zwalonymi ikonkami z Aiss w Yamie, które okazało się raz są dobre a przy innym włączeniu kompa zwalone.
[#23] Re: Yam2.5

@Arbuz, post #22

Co do ikonek, to w pewnym momecie tez mialem jakis problem, z tym ze od pewnej wersji Yama, chyba w ogole znikly. Nie pamietam juz co zrobilem, ale uzywam Yama w tym samym katalogu na OS3, MOS i OS4 odpalajac na kazdym z nich odpowienio natywna wersje, czyli mam ta sama poczte, katalogi i prefsy pod kazdym systemem. Tak na "oko" chyba nie mam AISS, poniewaz ostatnio sprobowalem pod OS4 zalaczyc takie ikonki dla AmiGG (ktorego takze uzywam w tym samym katalogu na wszystkich systemach), ale sa o wiele brzydsze niz te standardowe udostepnione z AmiGG. Jak chcesz to podesle ci moje ikony z Yama.
[#24] Re: Yam2.5

@Andrzej Drozd, post #23

OK poproszę
[#25] Kaszana Yam2.5 i ikony

@MinisterQ, post #9

Nadal mam kaszanę jak na zrzucie wyżej tylko że normalnie wyglądające ikonki są ok. raz na 20 uruchomień. Poza tym kaszana nie dotyczy także AISS ale i defaultowych ikon.
[#26] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@Arbuz, post #4

Dla toolbara YAM uzywa chyba klasy TheBar wiec zacznij od tego skladnika z MUI. Pamietam, ze kiedys byly podobne problemy a poza YAM'em chyba nic z tego nie kozysta co tlumaczylo by, ze problem wystepuje tylko przy ww.

BTW Kilka dni temu pojawila sie zreszta nowa wersja (http://sourceforge.net/projects/thebar)

Ostatnia modyfikacja: 21.06.2008 11:47:22
[#27] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@morgoth6, post #26

Wrzuciłem najnowszą the bar, wykasowałem prefsy MUI Yama i nic. Jak było tak jest
[#28] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@morgoth6, post #26

A może to wina datatypów?
[#29] Re: Yam2.5, MUI4, AISS4.2

@Arbuz, post #4

Po zainstalowaniu MOS2 i AISS problemy zniknęły
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem