[#1] Belka Ambienta
Czy jest jakaś możliwość (programik) umożliwiająca wyświetlanie na belce Ambienta informacji o aktualnie dostępnej pamięci itp... Tak jak było w Worbenchu.
Zegar w MOS 2.0 jest dobry, ale oprócz niego, monitora cpu oraz niedziałających z innymi sterownikami lampek przydałaby się jeszcze taka możliwość wyświetlania niektórych informacji.

Ostatnia modyfikacja: 11.07.2008 12:48:55
[#2] Re: Belka Ambienta

@Pero, post #1

Na tej belce może być w tej chwili absolutnie wszystko (w dowolnej postaci graficznej). Specjalnie do tego stworzono taki rodzaj programików podwieszających się tam. Dostały one nawet swoje miejsce w katalogach systemowych. Tak więc technicznie na pewno się da ale czy już w tej chwili tak od strony użytkownika to nie wiem. :)

Ja od bardzo dawna mam na dole ekranu obok toolbara taki malutki, któtki paseczek statline na którym mam ilość wolnego RAMu, zajętość procesora i uptime. To wszystko absolutnie zminimalizowane. Przywykłem do tego i mi się podoba. :)

[#3] Re: Belka Ambienta

@MDW, post #2

Dzięki! O to mi chodziło!

[#4] Re: Belka Ambienta

@MDW, post #2

Powiem więcej - ja statline skonfigurowałem tak, że wygląda jak napis na belce Ambienta .

[#5] Re: Belka Ambienta

@Grzegorz Kraszewski, post #4

Tak próbowałem zrobić, ale nie bardzo mi to wyszło. Jeżeli możesz,
podeślij swoje ustawienia...

[#6] Re: Belka Ambienta

@Pero, post #5

To nie ma większego sensu, bo każdy ma inną skórkę i ustawienia MUI. Wystarczy ustawić tło okna statline takie same jak to co ma belka i wyłączyć wszystkie ramki.

[#7] Re: Belka Ambienta

@Grzegorz Kraszewski, post #6

Tak zrobiłem, ale problem z tłem - nie mogę go dobrze dopasować. Ale to nieważne...
Działa tak jak chciałem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem