[#1] OF screen
Podczas montazu nowej karty graficznej (Radeon 8500) wykrylem pewna niedogodnosc. Po starcie ekran OFa pokazjuje sie bez wiekszych problemow, niestety potem nic sie nie pojawia - ciemno. Mam w zwiazku z tym pytanie, jekie parametry ma screen OFa? Uatawie podobne na starej karcie (R7500) i Ambient powienien sie pojawic. Zawsze to lepiej wiedziec, niz zaglowac kartami do skutku.

[#2] Re: OF screen

@Zbysiuk, post #1

A jak uruchomisz MOSa z plytki to sa takie same objawy?
[#3] Re: OF screen

@Norbert, post #2

Przyznam sie ze tego nie probowalem. Mam zgranego MOSa 2.0 na HD (po instalacji) zaraz go uruchomie i dam znac.

[#4] Re: OF screen

@Zbysiuk, post #3

Ani pisnie. Sprawdzilem dwojako:
1. Zrobilem format partycji systemowej i wgralem dziewiczy system (bez zmiany rozdzielczosci) z HD.
2. Bootowalem z plyty, tak jak podczas pierwszego startu do instalacji MOSa 2.0.
Efekt zawsze tan sam OF w kazdym z przypadkow widoczny - reszta nie.
Zeby nie byc goloslownym, oto to co wyswietla OF na temat mojej "nowej" karty:
R200 113-93501-101 BIOS

[#5] Re: OF screen

@Zbysiuk, post #4

A czy widac bootmenu MOS2?
[#6] Re: OF screen

@Norbert, post #5

Nie, poza OF'em nic sie nie wyswietla.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem