[#1] Monitor lcd
Witam! Jako, że nie mam doświadczenia w ty m temacie mam pytanie. Kupiłem używany monitor LCD 17" Medion. Nie dostałem z nim żadnej dokumentacji.
Okazało się, że instalując MOS 2.0 system wykrył monitor, typ, zapisał go dp prefs/presets, dobrał parametry -jego rozdzielczość na 1280x1024 przy częstotliwości 75 kHz. Problem pojawił się, gdy po kilku dniach użytkowania dość intensywnego obraz zaczął mi drgać w dolnej części ekranu. Taki niby interlace. Licho w tym, że tydzień wcześniej wymieniłem taki sam monitor gdyż tamtam po prostu padł. Rodzi się pytanie - Czy jest możliwe aby te uszkodzenia były spowodowane złym doborem parametrów wyświetlania? Jak pisałem komputer sam dostosował rozdzielczości.
2. Sputnik - ten tekst piszę ze Sputnika - w oknie edycji pisany tekst wypisuje się poza okno. Linie mają chyba po dobrych kilkaset znaków. TEKST NIE PRZECHODZI DO NASTĘPNEJ LINII. CZY MOŻNA TO ZMIENIĆ. W ustawieniach nie widzę opcji długości linii.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem