Mam parę pytań odnośnie konfiguracji programów i nie tylko.
1. Jak skonfigurować program MPlayer-1.0-svn 2008.06.30, żeby mógł normalnie odtwarzać filmy?
Standartowo jak wybieram plik wideo to po sekundzie się zawiesza. Z nowym VLC nie mam takiego problemu.
2. Czasem zapominam zmniejszyć rozdzielczość ekranu i jak zabieram efikę do pracy to na starym monitorze w pracy mam czarny ekran.
Czy jest możliwość za pomocą "hotkeya" zmienić rozdzielczość ekranu na domyślną np. 800x600?
Nie chcę za każdym razem instalować systemu od początku.
3. Po włączeniu efiki często nie wykrywa mi myszki lub klawiatury mimo, że mam podpięte i muszę po wczytaniu systemu wyciągnąć i włożyć z powrotem wtyczki. Czy jest na to jakiś inny sposób?
4. Czasem resetując sprzętowo efikę niechce mi się wczytać OpenFirmware dioda od dysku twardego świeci (nie mruga) jakby był zajęty kontroler i mogę tak czekać wieczność. Przy kolejnym resecie sprzętowym wszystko działa ok. Dlaczego tak się dzieje?
5. Zainstalowałem najnowsze powerSDL z aminetu. Gry SDL uruchamiają się bez problemu ale niestety przy próbie zamkniącia dowolnej gry SDL zamraża mi okno z grą i konieczny jest reset komputera. Czy jest to wina braku jakiejś biblioteki?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.