[#1] Bluetooth
Pełno wszędzie adapterów USB-->Bluetooth. Da się podpiąć coś takiego do Pegaza i wymieniać dane z PC?

Pozdrawiam. :)
[#2] Re: Bluetooth

@Daclaw, post #1

Mam taki adapter. Z PC nie próbowałem ale próbowałem z telefonem Sony Ericsson K800i i nic z tego nie wychodzi. Brak połączenia, telefon nie widzi urządzenia wpiętego do pegaza choć Poseidon znajduje adapter. Poseidon wywala takie komunikaty:

0-hub.class: Detected device 'Bluetooth: Vdr=0A12/PID=0001' at port 1. I like it.
0-hub.class: Hub has added 1 device(s). That'll be fun!
10-poseidon.library: Forced device binding of Bluetooth: Vdr=0A12/PID=0001 to dfu.class failed.
10-poseidon.library: Forced device binding of Bluetooth: Vdr=0A12/PID=0001 to dfu.class failed.
0-hub.class: Device 'Bluetooth: Vdr=0A12/PID=0001' at port 1 is gone!
0-hub.class: New device 'Bluetooth: Vdr=0A12/PID=0001' at port 1. Very nice.
0-Trident: Config loaded from ENV:sys/poseidon.prefs.
0-dfu.class: Firmware Download/Upgrade available for 'Bluetooth: Vdr=0A12/PID=0001' (through config GUI)!
0-hub.class: Device 'Bluetooth: Vdr=0A12/PID=0001' at port 1 is gone!
0-dfu.class: Lost firm grip on 'Bluetooth: Vdr=0A12/PID=0001'!
0-hub.class: New device 'Bluetooth: Vdr=0A12/PID=0001' at port 1. Very nice.
0-dfu.class: Firmware Download/Upgrade available for 'Bluetooth: Vdr=0A12/PID=0001' (through config GUI)!
0-OnlineSupport: Success! Returned complex data format (124 bytes).

Nie wiem o co chodzi z tym Firmware Download/Upgrade. Może jak ktoś będzie wiedział to odpisze.

Ostatnia modyfikacja: 12.08.2008 12:10:59
[#3] Re: Bluetooth

@Daclaw, post #1

Bluetooth potrzebuje odpowiedniego stosu do działania, a takowego jeszcze nikt nie napisał dla AmigaOSu/MorphOSa.

[#4] Re: Bluetooth

@Daclaw, post #1

http://www.amiga.org/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=34549&forum=9#forumpost524665

tu jest wszystko wyjaśnione przez platona

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem