[#1] No Subject
Od jakiegoś czasu zauważyłem że po dłuższym użytkowaniu MOSa (kilka/naście godzin) system zaczyna mi przymulać podobnie, jak miało to miejsce w nierejestrowanej wersji po kilkunastu/dziesięciu minutach. Trudno jest mi powiedzieć co jest przyczyną, ale na Taskmanagerze wykryłem że winny może być <>, gdyż osiąga on kilkadziesiąt % obciążenia proca. Czy ktoś jeszcze może zaobserwował coś takiego? I czy da się to jakoś "naprawić"?

Edit: Dodam jeszcze dla pewności, że chodzi o MOS2.0, który mam zarejestrowany. Dodam także że reset likwiduje jak ręką odjął ten problem, więc raczej przegrzewanie się proca/karty gfx odpada.

Ostatnia modyfikacja: 17.08.2008 02:52:29
[#2] Re: No Subject

@Solo Kazuki, post #1

Podejżewam ze jest to bug związany z layerami3d .
I pewnie zostanie naprawiony w update :)

[#3] Re: No Subject

@Solo Kazuki, post #1

U mnie nie zauwazyłem tego efektu. a Pegaz jest ciągle męczony. Właściwie to rzadko go wyłączam. Może coś dograłeś ze starego MOSa. W pierwszym dniu użytkowania MOS2 miałem coś takiego ale okazało się że miałem zdublowanych kilka bibliotek
[#4] Re: No Subject

@Arbuz, post #3

Ja też nigdy czegoś takiego nie miałem, a Pegasos jest włączony ostatnio całe doby.

[#5] Re: No Subject

@Solo Kazuki, post #1

Skończyła Ci się pamięć graficzna karty i tak się to objawia.
[#6] Re: No Subject

@Jacek Piszczek, post #5

Dzięki za info. Dobrze to wiedzieć.

A tak swoją drogą to ciekawe jaką Solo Kazuki ma kartę graficzną. Jeżeli ze 128 MB pamięci to ciekawe dlaczego mu się skończyła. Czyżby 50 otwartych ekranów? A może tworzy coś pod TinyGL i załadował kilkadziesiąt tekstur RGB w rozdziałce 1024x1024. :)

[#7] Re: No Subject

@Arbuz, post #3

Już sprawdziłem LIBS: i CLASSES:MUI/ za podwójnymi bibliotekami. Było tylko kilka (starałem się nie dublować bibliotek od początku). Mam nadzieję że to coś da.

Swoją drogą AmiChris napisał kiedyś pchełkę do sprawdzania podwójnych biblotek, ale nie pamiętam gdzie ten program mam na HD ani jak się nazywał.

[#8] Re: No Subject

@MDW, post #6

Tak, mam kartę 128kB/128b. I nie mam otwartych "kilkadziesiąt okien". Po prostu działam na systemie (D2A, kilka okien, IBrowse, itd) i nagle on zaczyna zwaaaaaalniać.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem