> Mam ten sam problem z empetrójką.
No to nie pozostaje nic innego, jak jakoś sobie radzić. :)
> Jeżeli nie chcesz programów, które problem obejdą - to nie
> wspomnę Ci o znajdującym się na Aminecie programiku SortCopy (a
> o tym, że jest również wersja natywna dla MOSa nawet nie pisnę
> słowa :P ) ;)
No ładny z Ciebie kolega... ;)
Problem prawie rozwiązałem w ten sposób. W S: utworzyłem sobie prosty skrypcik mp3copy o treści:
.bra {
.ket }
.key path,dir
SetEnv dev Grajek ; nazwa urządzenia docelowego - bez dwukropka!
If EXISTS $dev:
MakeDir "$dev:music/{dir}" ALL
SortCopy "{path}" "$dev:music/{dir}" UPDATE
EndIf
Delete ENV:dev QUIET
i przypisałem mu bit protekcji S. Dalej w ustawieniach skrótów klawiszowych Ambienta podpiąłem sobie taką akcję:
mp3copy "%sp" "%sf"
pod klawisz F11 i zaznaczyłem checkmark "Nie otaczaj argumentów cudzysłowiem." Niestety Ambient nie pozwala na dodawanie swoich przycisków do toolbara, więc musiałem to rozegrać w ten sposób.
Dlaczego użyłem skryptu? Bo SmartCopy nie kopiuje całego katalogu, a tylko jego zawartość. Dzięki temu skryptowi na empetrójkę przenoszone są pliki wraz z całym drzewem katalogów. Teoretycznie dałoby się to zrobić bez uciekania się do skryptu, jednak Ambient ma jakiś błąd niepozwalający na użycie więcej niż jednej akcji dla danego shortcutu.
Teraz powinno być wszystko OK. Tzn. zaznaczam wybrane katalogi z muzyką, wciskam F11 i wszystko kopiuje mi się na empetrójkę. Powinno, a nie jest, bo w cholernym MOS-ie 2.0 obsługa urządzeń MSD (nie wiem, czy winne jest USB, czy filesystem, czy obydwa), jest tak zrypana, że co chwila mam zwisy i inne anomalia podczas kopiowania plików. Najlepsze jest to, że żaden członek MOSTu nawet nie raczy wspomnieć, kiedy można się update'u spodziewać. W zasadzie jest to kara za moją naiwność. Czego się spodziewałem, kupując MOS2.0?...
Może kiedyś doczekam lepszych czasów i będę mógł "zaludniać" moją empetrójkę bez pomocy Linuksa. Dzięki za odzew chłopaki!
I jeszcze jedno: miało być bez skryptów i programów, a skończyło się na tym, że użyłem i jednego, i drugiego. ;)