[#1] MUI beta MorphOS 1.4.5
http://www.meta-morphos.o...oad.php?op=mydown&did=413

lub tu:

http://www.stuntz.com/muibeta_20081207.lha

Nowa wersja MUI beta pod MorphOS-a 1.4.5

Wersja z 07.12.2008

Ostatnia modyfikacja: 25.01.2009 21:07:21
[#2] Re: MUI beta MorphOS 1.4.5

@Sir_Lucas, post #1

To chyba już ostatnie rodzynki dla userów 1.4.5.
W końcu trzeba będzie rejestrować :)
[#3] Re: MUI beta MorphOS 1.4.5

@R-Tea, post #2

Ano zobaczymy.

Jeszcze nie testowałem tej wersji MUI :)

[#4] Re: MUI beta MorphOS 1.4.5

@Sir_Lucas, post #3

I co testowałeś już ?

[#5] Re: MUI beta MorphOS 1.4.5

@Sir_Lucas, post #1

Ta wersja nie dziala na 1.4.5.
Na kanale #morphos byl o tym mowa.
[#6] Re: MUI beta MorphOS 1.4.5

@R-Tea, post #2

BYLE WSZYSTKO ZE STAREGO DZIAŁAŁO NA NOWYM...

[#7] Re: MUI beta MorphOS 1.4.5

@Norbert, post #5

Prawda! Ta wersja nie działa z 1.4.5 !!! Pegasos 1

[#8] Re: MUI beta MorphOS 1.4.5

@Pero, post #7

A ktoś mi powie gdzie znajdę wersję działającą? Z godzinę kopałem na google i nie mogę znaleźć. Potrzebuję MUI4 do Sputnika. Na stronie wyczytałem, że potrzebuje Lamp.mcc. Na Amineci znalazłem wersję 68k z 99 roku, jest ok czy muszę kopać dalej?
[#9] Re: MUI beta MorphOS 1.4.5

@radzik, post #8

W MOSie 2.2 wersja Lamp jest natywna, dla MOSa.

[#10] Re: MUI beta MorphOS 1.4.5

@radzik, post #8

przecież jest chyba w update packu

[#11] Re: MUI beta MorphOS 1.4.5

@AS, post #9

Ale ja mam MorphOS 1.45 (Classic).
[#12] Re: MUI beta MorphOS 1.4.5

@rzookol, post #10

Poinstalowałem updaty morphos i ambienta i niesetety Sputnik dalej woła MUI beta 20060922. Może mi ktoś podesłać tą bądź inną wersję działającą z MOS 1.45 (Classic) na priva? Nie można tego z nikąd ściągnąć/znaleść.
[#13] Re: MUI beta MorphOS 1.4.5

@radzik, post #12

Zobacz poczte :)

[#14] MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@Sir_Lucas, post #1

Odgrzewam stary wątek, bo przyszła mi ochota na świeży powiew na moim Pegasosie2. Nie stać mnie obecnie na rejestrację MorphOS-a2, więc pomyślałem, że przynajmniej odświeżę sobie MUI i Ambienta, jak to onegdaj zwykłem robić w czasach "gorączki MUI4" i gorączki "Ambient nightly builds".
Pomóżcie proszę i wskażcie co nowszego niż mam obecnie mógłbym zassać dla mojego MorphOS'a 1.4.5. A obecnie mam:

MUI version 20.6373 z dnia 16.09.06
Ambient nightly build 02.05.2007 by geit

Jestem ładnych parę lat do tyłu :)
[#15] Re: MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@R-Tea, post #14

mui nowsze jest na morphos-filets

[#16] Re: MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@rzookol, post #15

A ile kosztuje morph ?.
[#17] Re: MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@SzaryWilk, post #16

150 euro.

[#18] Re: MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@R-Tea, post #14

R-Tea: wiem że 150 euraczy to dla niektórych dużo. Ale warto pozbierać trochę, bo zapaść jaka jest pomiędzy wersją 1.4.5 a 2.4 jest po prostu nie do opisania.

[#19] Re: MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@pampers, post #18

A nie daloby sie wynegocjowac zebym 150 euro zamienic na 150 zl bo przy naszych zarobkach to te 150 euro to kupe kasy,a zaloze sie ze jakbys przy zarobkach europeiskich dali taka cene 50 % wyplaty to by tez duzo nie sprzedali.
[#20] Re: MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@SzaryWilk, post #19

Zawsze możesz spróbować negocjacji. Nie będziesz wszakże pierwszym.

[#21] Re: MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@SzaryWilk, post #19

SzaryWilk: to już nawet windows kosztuje więcej niż 150zł a pracuje nad nim sztab ludzi a nie garstka zapaleńców. To już nawet nie trzeba być ekonomistą, tutaj wystarczy logiczne myślenie...

[#22] Re: MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@SzaryWilk, post #19

Ja w 2004 będąc w drugiej klasie technikum byłem w stanie kupic Pegasos 2 G3 za 2600 ;)
Wiec to bardziej kwesta chęci . Teraz jest łatwiej bo sprzęt za grosze .
Więc kupując maka + system i tak wychodzi się w okolicy 1000 zl .
Czyli dużo taniej a sprzęt jest szybszy

[#23] Re: MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@Drako^lM, post #22

Ja, żeby kupić twojego Pegasosa, sprzedałem swoją rozbudowywaną przez lata A1200. A żeby kupić A1200 (jeszcze jako golutką, jedynie w obudowie E/BOX i ze scaldoublerem) oszczędzałem ładnych parę latek. Też w czasach technikum to było :)
Cena MorphOS-a 2 to ponad 60% mojej wypłaty. Przykro to mówić. Więc albo jeszcze sobie sporo poczekam aż odłożę kasę (może będzie już MorphOS na applowskie notebooki), albo spróbuję "ponegocjować" jeśli jest taka możliwość, a z tego co czytałem wyżej to wnoszę, że jest :)

Przy okazji zapytam: jaka jest najnowsza wersja Ambienta, która chodzi na 1.4.5 i czy, i gdzie takową znajdę?

Ostatnia modyfikacja: 17.01.2010 20:45:59
[#24] Re: MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@R-Tea, post #23

na ftpie geita

[#25] Re: MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@rzookol, post #24

A gdzie mozna wiecej informacji o morph poczytac bo chyba bede kupowal maka mini a slyszalem ze on jest zgodny z amiga os 3
[#26] Re: MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@SzaryWilk, post #25

na exec.pl tylko zaprzeczaj każde zdanie tam napisane przez redakcje o morphosie to wyjdzie sama prawda

[#27] Re: MorphOS 1.4.5 MUI4 beta i Ambient

@SzaryWilk, post #25

http://www.morphos-team.net/ :)

I cały dział MorphOS - The Lightning OS na http://wiki.morphos-user.com/index.php/Main_Page

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem