[#1] makecd & april
Hej. I znów problemiki.
Ktoś używa kalendarze April?? I Wyświetla mu 'k' na końcu mc-a październik??
Ustawialem różne czcionki- nic, justowałem tekst w oknie- nic, skalowałem okno- nic. Brak 'k'.

I pyt nr two.
Co ustawić w makeCD by bufor się nie zmniejszał? Skopiowałem po prostu cały katalog z klasyka (działał rewelacyjnie) i podczas nagrywania ostatniej wersji motylosa bufor cały czas malał. Przypuszczam ze gdyby plik mial wiecej niz te 170 MB to wtedy klapa całkowita -płyta do kosza. ? sugestie?

[#2] Re: makecd & april

@11MASTEr, post #1

U mnie też brak K w październi*u ;)

[#3] Re: makecd & april

@pampers, post #2

Co najlepsze *.catalog ma k na końcu!

[#4] Re: makecd & april

@11MASTEr, post #1

Czy nagrywarka i HD sa na tym samym kanale IDE?
[#5] Re: makecd & april

@Norbert, post #4

Tak to mini.

[#6] Re: makecd & april

@11MASTEr, post #3

To chyba wina programu i po prostu nie ma już miejsca na wyświetlenie wyrazu. Październik jest najdłuższym wyrazem i się nie mieści

[#7] Re: makecd & april

@MaveRick, post #6

Też tak podejrzewam bo bawiłem sie transcatem i dalej nie ma k. Więc chyba masz rację.

[#8] Re: makecd & april

@11MASTEr, post #1

I pyt nr two.

Wejdź do Settings -> Settings... -> Buffer... i zmniejsz Chunk size dla Write tracks/CDs

Jeżeli nie pomoże, to spróbuj wyłączyć w Settings -> Settings... -> Hardware compatybility settings... opcję Parallel read/write

[#9] Re: makecd & april

@APC74, post #8

No wszystko OK; Tylko to MCD jest przeniesione z klassyka z o wiele mniejszymi mozliwosciami (dysk, transfer) a nagrywa duuuzo gorzej.
Chyba, że na klassyku miałem executiva który tak ładnie ustawial priorytety i teraz tego brak...

[#10] Re: makecd & april

@11MASTEr, post #9

Executive to jedno, ale oprócz tego (gdybam tak sobie) pod Ami/AOS używałeś wolniejszej nagrywarki, niż teraz(?), która wolniej opróżniała bufor. No i MakeCD na Ami działał natywnie - a pod MOS raczej przez emulator, który akurat może mieć problemy przy obsłudze sposobu, w jaki MakeCD obsługuje sprzęt (własne sterowniki dla nagrywarek, dostęp do dysku itd.).

[#11] Re: makecd & april

@APC74, post #10

Po częsci masz rację, ale znalazłem sposób poprawiający działanie na 100%.

Tak przez przypadek postanowiłem pokasować na dysku kopie partycji systemowej (były 2 - problem z bootpiciem) daje więc kasowanie około 8k plików i leci....ileci...ileci??? WTF? OKOŁO 1 minuty!? Klikam więc sobie na addbuffers i oczom nie wierze 120. Dodałem wieć po 5k w u-s dla kazdej partycji; i druga kopia sysa opuściła dysk w czasie sekund 5-7?? Jest poprawa prawda?
Aż dziw bierze, że w programie do HD nie ma ustawiania buforów (chyba, ze ja nie znaju)??! Ciekawe czy dziła taki programik setcache? z tego co pamietam dedykowany byl SFSowi i wlasnie dodawal bufory.

Kurna i OWB szybciej nagina :D!!

Ostatnia modyfikacja: 28.10.2010 22:01:42
[#12] Re: makecd & april

@11MASTEr, post #7

Wiec april pojechal do decembra, a na blat wrócił tryumfalnie limpinclock (czy jakos tak) :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem