[#1] MorphOS na PM MDD - nie startuje automatycznie
Witam,

zainstalowałem sobie testowo MorphOSa na MDD 2x867MHz z Radeonem 9000, no i nieco klops - żeby uruchomić ten system muszę wchodzić w Bootmenu klawiszem Alt i naciskać "next". Po resecie to samo. Jak tego nie zrobię - klops, biały ekran i nie bootuje. Na Powermakach QS, AGPGraphics i GigabitEthernet jest OK.

Co może być nie tak? Już na ircu widelec mi radził co zrobić, niestety nie pomogło, może wy macie jakieś ciekawe pomysły. Bateryjka ma 3.66V więc raczej sprawna.
[#2] Re: MorphOS na PM MDD - nie startuje automatycznie

@madman15, post #1

zresetuj of, jak nie pomoze zresetuj pmu

Ostatnia modyfikacja: 27.10.2010 21:07:15
[#3] Re: MorphOS na PM MDD - nie startuje automatycznie

@rzookol, post #2

A jak to zrobić? Pstryczka-elektryczka na mobo już używałem, bez powodzenia.
[#4] Re: MorphOS na PM MDD - nie startuje automatycznie

@madman15, post #3

reset-nvram
reset-all

w OF

[#5] Re: MorphOS na PM MDD - nie startuje automatycznie

@rzookol, post #4

No niestety, nie pomogło. Co ciekawe, na drugim MDD (2x1.25, ale ta sama generacja) po przełożeniu karty graficznej i dysku z pierwszego MOS się uruchamia automatycznie.

EDIT:
a może jednak startuje a obrazu nie ma? Gdy jest ten biały ekran i nacisnę ctrl-mac-mac to system się resetuje...

Ostatnia modyfikacja: 28.10.2010 09:03:07
[#6] Re: MorphOS na PM MDD - nie startuje automatycznie

@madman15, post #5

może wrzuć coś dźwięcznego do WBStartup np. Bienvenue

[#7] Re: MorphOS na PM MDD - nie startuje automatycznie

@ede, post #6

Wrzuciłem, niestety - system jednak nie startuje, nie mam dźwięku z bienvenue. Biały ekran, dokładnie taki jak jest chwilę po wybraniu systemu, i klops.
[#8] Re: MorphOS na PM MDD - nie startuje automatycznie

@rzookol, post #4

Dzięki za pomoc ,miałem ten sam problem ale u mnie pomogło
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem