[#1] problem z karta graficzna w power macu
Mam kartę Ati Rodeon 9100 AGP (R200) Wyjścia z karty są dwa analogowe D-SUB i cyfrowe DVI. Monitor z kolei ma jedno wyjście D-SUB i nie chce nic wyświetlić, cały czas miga czerwona lampka i nic.
Albo karta jest do niczego albo trzeba kupić nowy monitor.:(
[#2] Re: problem z karta graficzna w power macu

@(V)(I)mothe(P), post #1

Czy to jest karta z EEPROMem dla komputerów Macintosh?
[#3] Re: problem z karta graficzna w power macu

@madman15, post #2

Chyba raczej nie, choć była w komplecie z komputerem.

Teraz testowałem z PC i działa znakomicie.

A co do karty z power maca to nie mam jak teraz przetestować z racji braku monitora z wyjściem cyfrowym DVI.
[#4] Re: problem z karta graficzna w power macu

@(V)(I)mothe(P), post #1

Wygląda na to że karta nie jest przeflashowana na maka, próbowałeś opalić osx na tej karcie?

[#5] Re: problem z karta graficzna w power macu

@pampers, post #4

Próbowałem ale nic się nie pojawiało na ekranie.

Z tego wynika ze można przeflashować kartę, ale za bardzo to ja się na tym nie znam :(
[#6] Re: problem z karta graficzna w power macu

@(V)(I)mothe(P), post #5

Z tego wynika ze można przeflashować kartę, ale za bardzo to ja się na tym nie znam

Jest to dość proste, TUTAJ masz PDF-a jak to zrobić.

[#7] Re: problem z karta graficzna w power macu

@waldiamiga, post #6

Dziękuję bardzo za PDF - nie robiłem jeszcze tego, ale jak to mawiają pierwsze koty za płoty.

Na dzień dzisiejszy raczej zakończę swoje boje z power macem - za bardzo nerwowy jestem hyhy - powalczę sobie w weekend.
[#8] Re: problem z karta graficzna w power macu

@(V)(I)mothe(P), post #7

Troszkę powalczyłem jeszcze - zakupiłem przelotkę do monitora z analogowego na cyfrowe i działa.

Wcześniej wsadziłem kartę Ati Radeon 9000 64MB i Mac OS X działa znakomicie - więc power mac jest sprawny.

Pozostały mi jeszcze dwie karty pecetowe ATI Radeon 9100 64 MB i niebawem ATI Radeon 9250 z 128 MB i zastanawiam się komu je dać aby pszeflaszować lub kto się tym zajmuje - bo ja raczej nie dam rady i nie chcę ich zepsuć :(
[#9] Re: problem z karta graficzna w power macu

@(V)(I)mothe(P), post #8

Skrybnij do Staszka, może pomoże.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem