[#1] Karta dzwiękowa do MDD
Witam.

Całkiem niedawno, dzięki konkursowi na AmiWigili stałem się częstotliwym posiadaczem Maca MDD. Obok Full Wersji MOSa stoi MacOs X. Jednak mam mały dylemat. Chodzi o dobór karty dźwiękowej, która będzie działać na obydwóch systemach. Potrzebne jest mi wejscie mikrofonowe. Mam w domu kartę Sound Blaster Live. Działa ona dobrze pod MOSem, niestety nie działa pod Macosx. Od razu informuję, ze interesują mnie karty na PCI a nie usb.

Benedykt MDD Dziubałtowski

[#2] Re: Karta dzwiękowa do MDD

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Prawdę mówiąc to poza SBLive! to niewiele jest kart, które MorphOS obsługuje...

[#3] Re: Karta dzwiękowa do MDD

Moze VIA Envy24 dalaby rade.

Ostatnia modyfikacja: 17.12.2010 19:47:58
[#4] Re: Karta dzwiękowa do MDD

Przypomniało mi się że mam Terrateca Phase 28 który bangla pod tymi systemami, ma jednak parę wad. Skrybnij na dniach na gg to pogadamy.

[#5] Re: Karta dzwiękowa do MDD

czekaj, czekaj, a czemu pod macosxem nie skorzystasz z wbudowanego ?

[#6] Re: Karta dzwiękowa do MDD

@pampers, post #4

A co z Audigy, o co w ogóle biega, o flash rom karty ? stery do Live-a na OSX sa ?

Ostatnia modyfikacja: 18.12.2010 03:04:02
[#7] Re: Karta dzwiękowa do MDD

@rzookol, post #5

Wbudowane złacze mikrofonowe to jakiś proradziecki patent. Nie widziałem nigdzie przejściówek ani mikrofonów pod to gniazdo. Choć to jest chyba fakt. Przelotka rozwiązała by wszystkie problemy.

Benedykt Dziubałtowski

[#8] Re: Karta dzwiękowa do MDD

@ede, post #6

Co do Sb LIVE to sprawa wygląda dosyć dziwnie. Stery jakieś nieoficjalne są ale u mnie nie działają. Na forach znalazłem info, że ogólnie nie da rady aby PC wersja SB Live śmigała pod MacOs. Rozwiązaniem są właśnie te niedziałające stery :)

Benedykt Dziubałtowski

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem