[#1] MPlayer obraz vs dźwięk
Jak myślicie, czy może to być z powodu słabego procesora u mnie (G3 600MHz), że w filmach DVD na MPlayerze dżwięk zawsze trochę rozmija się z obrazem, czy to raczej wina samego MPlayera? W dodatku to rozminięcie nie jest stałe, bo gdy np. w danym momencie dzźwięk wyprzedza mi odrobinę obraz i przewinę film o kilka- kilkanaście sekund w tył i po chwili gdy film dojdzie do tej samej sceny, to już jest ok.
[#2] Re: MPlayer obraz vs dźwięk

@R-Tea, post #1

Nie wiem jak z DVD. Ogólnie najlepiej mieć aktywnego framedropa i dźwięk przez ahi (nie ahi_dev), wtedy w razie potrzeby obraz zgubi parę klatek i będzie nadążał za dźwiękiem, który zawsze leci ze stałą prędkością Możesz też zmienić ustawienia cache dla DVD.

Ostatnia modyfikacja: 28.12.2010 15:08:15
[#3] Re: MPlayer obraz vs dźwięk

@Korni, post #2

Nie miałem włączonego framedrop. Już włączyłem.
Cache DVD ma na 8192. Zwiększyć?
Aha, a AHI jest hyba w MPlayerze domyślne, bo już tak było.
Teraz sprawdzę jak to wpłynie na odtwarzanie u mnie :)
[#4] Re: MPlayer obraz vs dźwięk

@Korni, post #2

Wygląda na to, że wystarczyło włączyć framedrop i już jest ok. G3 600 MHz wystarcza. Dzięki za pomoc :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem