[#1] Wirtualna Polska w OWB
Od pewnego czasu pojawił mi się problem- każda próba otwarcia linka w nowej karcie czy oknie powoduje wyświetlenie komunikatu " nie mogę otworzyć....".
Po zmianie przeglądarki na OWB 1.12 problem nie zniknął. W czym może tkwić problem?

[#2] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Pero, post #1

Sprawdziłem, u mnie działa (TM).

[#3] Re: Wirtualna Polska w OWB

@recedent, post #2

:D No tak - u mnie już nie :D

[#4] Re: Wirtualna Polska w OWB

@recedent, post #2

Co znaczy "(TM)" ?

[#5] Re: Wirtualna Polska w OWB

@kjb, post #4

LOL TradeMark :D

[#6] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Pero, post #1

Nie czytać WP. Problem sam sie rozwiąże.

[#7] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Pero, post #1

Może to problem z twoim netem.
Bo pod OWB nie ma prblemów z WP

OWB i WP

[#8] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Drako^lM, post #7

To u mnie, dla odmiany nie moge wejsc na linki w www.distributed.net - klikam i nic sie nie dzieje. Najlepsze jest jednak to, ze gdy uzywam OWB pod golym systemem, zaraz po zainstalowaniu wszystko smiga. Szukalem i jak narazie nie znalazlem - jakies podpowiedzi?

[#9] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Zbysiuk, post #8

Sprawdź czy w ENV: lub ENVARC: nie masz przypadkiem pliku HTTP_PROXY lub podobnego (sprawdź snoopdosem lub snoopium jakiego dokładnie pliku program poszukuje). Być może masz tam ustawiony serwer proxy, który jest przyczyną problemu.

[#10] Re: Wirtualna Polska w OWB

@grxmrx, post #9

Nie, niestety. Wydaje sie, ze program nie poszukuje niczego. SnoopDos pokazuje dokladnie "nic" i niem mam nic w ENV co przypominaloby ustawienia proxy dla OWB. Moze jakis skrypt bruździ? Na ten moment jest tylko jedna taka strona - szukam dalej, dzieki za sugestie.

[#11] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Zbysiuk, post #10

Może wykasuj ciasteczka , historie ...

[#12] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Drako^lM, post #11

Ewentualnie w chwili desperacji spróbujcie zabootować z płyty, szybki konfig sieci, i świeżo rozpakowone OWB. Ja sprawdzałem na mini i jest git.

[#13] Re: Wirtualna Polska w OWB

@ede, post #12

Wiem z plyty dziala nalezycie, tylko czemu sie tak dzieje?

[#14] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Drako^lM, post #7

Strona tytułowa się otwiera, ale poszczególne linki już nie.
SnoopDos meduje:
6187 OWB Open RAM:ENV/all_proxy
Odczyt Bîâd
6184 OWB
Dowolna* Bîâd
6188 OWB ChangeDir a0-syst:Internet/OWB

to się powtarza przy wszystkich linkach
OWB zgłasza błąd 56 - Failure when receiving data from the peer
Nie mam żadnego proxy itp. Przedtem działało....

Ostatnia modyfikacja: 20.03.2011 19:03:51
[#15] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Pero, post #14

U mnie nic takiego sie nie dzieje - snoop nie wyswietla nic (?!). Jesli natomiast, takiemu linkowi nakazac otworzenie sie w nowym oknie lub karcie, dziala poprawnie.

[#16] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Zbysiuk, post #15

U mnie też tak było...

[#17] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Pero, post #16

U mnie WP otwiera się poprawnie i odnośniki na niej też. A spróbuj wyczyścić oprócz ciasteczej także historię. Ktoś kiedyś pisał, że jak się historia zrobi duża, to OWB może się przycinać.

[#18] Re: Wirtualna Polska w OWB

@AS, post #17

Historię czyszczę przy wyjściu.

[#19] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Pero, post #1

Zmieniłem przeglądarkę na 1.8 - efekt ten sam...
Co jest grane!

[#20] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Pero, post #1

Odświerzam temat :)
Właśnie zachciałem zrobić porządek w systemie. Zformatowałem partycję i zainstalowałem na nowo. Efekt taki sam! Odpaliłem więc system z płyty i uruchomiłwm przeglądarkę - ciągle to samo! I tak mi wpadło do głowy - mam internet przez acces point - czy tutaj nie mógł się zrobić jakiś problem?

[#21] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Pero, post #20

Mógł się. Sprawdź czy w routerze accesspointa nie masz czasem włączonego firewalla SPI (Stateful Protocol Interception). To gówno potrafi nawet IRC-a zrywać...

Ostatnia modyfikacja: 12.04.2011 08:00:50
[#22] Re: Wirtualna Polska w OWB

@G. Kraszewski, post #21

Mam Edimaxa i w ustawieniach nie zauważyłem takiego ustrojstwa

[#23] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Pero, post #22

A zrób mu twardy reset i skonfiguruj od nowa.
[#24] Re: Wirtualna Polska w OWB

@TomK, post #23

młoteczkiem wrzoda?! :D

[#25] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Pero, post #24

Eee tam młoteczkiem od razu. Każde takie ustrojstwo jak Router lub AP i inne takie ma przycisk reset. Trza wcisnąć w odpowiedni sposób i już, sprzęt wraca do ustawień fabrycznych. Tylko przeczytaj w instrukcji lub w Necie jak to się robi w
Twoim sprzęcie bo róznie jest to rozwiązane. Trza np trzymać 30 sekund, wyłącvzyć sprzet z prądu itp.

Ostatnia modyfikacja: 14.04.2011 01:50:46
[#26] Re: Wirtualna Polska w OWB

@Pero, post #1

Piszę teraz z peceta - i maczek i piec są "podpięte" do routera wifi. Na piecu mam ten sam efekt. W ustawieniach linksysa w zakładce firewall mam takie ustawienia. Innych do firewala nie ma.

v Block Anonymous Internet Requests
v Filter Multicast
Filter Internet NAT Redirection
v Filter IDENT(Port 113)
tam gdzie "v" mam enabled. Tylko z tą (na razie) witryną jest kłopot.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem