[#1] SFS request
Witam,

Dzisiaj miałem jakis dziwny komunikat przy odpalaniu systemu. Otóż w czasie wczytywania MorphOSa pojawił się request o następującej treści:

Smart Filesystem request

Device DH2: (ide.device, unit 0)
The transaction loaded succesfully and it will now be re-applied to this volume.
You can continue normally now.

Czy ktoś miał coś podobnego i może mi wytłumaczyć o co chodzi?

[#2] Re: SFS request

@luk, post #1

W dużym skrócie - zadziałał mechanizm "księgowania" (ang. journaling) dla systemu plików. W czasie ostatniego resetu/wyłączenia komputera/zwisu część danych nie została zapisana w całości na dysk w całości. W tym przypadku SFS poradził sobie odczytując te dane z dodatkowej kopii.

[#3] Re: SFS request

@Marek Szyprowski, post #2

Ok dzięki za odpowiedź. Trochę odstraszający ten komunikat; myślałem że coś jest nie tak z dyskiem.

Pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem