[#1] Morphos na start
witam

wybaczcie starczą skleroze, kiedyś pamiętałem teraz już nie za bardzo , tak więc pytań lamera ze starczą sklerozą czas zacząć :

- możecie wyjaśnić strukturę katalogów libs , morphos/libs - rozumiem że jeśli dana biblioteka jest pod morphosa należy wgrać ja do katalogu morphos/libs (mcc i mcp tez)
- jeśli danej biblioteki nie ma pod morphosa nalezy wgrać ją do libs: (jakie biblioteki 69k brac? 68020 ? czy 68040??
- co z datatypami??

jeśli macie jeszcze jakieś cenne wskazówki to ja bardzo poproszę

miałem kiedyś wszystko gotowe na moim pegu - lecz niestety zagubiłem gdzieś dyski
pozdrawiam

[#2] Re: Morphos na start

@Kwiatki, post #1

SYS:MorphOS jest na pliki systemowe. Jeśli chcesz wrzucić jakieś swoje, to SYS:Libs itd. Jeśli masz liby 68k to najlepiej 040 afair.
[#3] Re: Morphos na start

@Kwiatki, post #1

W Sys:MorphOS nie należy grzebać w ogóle. Wszystko co chcesz dograć wrzucasz do Sys:Libs/ Sys:Classes/Mui/ Sys:Classes/DataTypes itd. itp.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem