@Marek Szyprowski,
post #4
Dzięki za ofertę pomocy. Bardzo chętnie skorzystam. Tylko może jeszcze dam sobie szansę, bo nagle mi się już kompiluje w 2.95.3 z nowym SDK. Dokładnie nie wiem dlaczego (hehe). Zaczęło się kompilować jak zmieniłem -O0 na -O1. Potem następnego dnia przestawiłem znów na -O0, "make clean", znów "make all" i się skompilowało. Tylko powstała binarka nie działa tak jak powinna. Jest cała masa błędów. Wynik jest identyczny z tym jaki mam po kompilacji GCC 4.4.4.
Mam podstawy sądzić, że przyczyna wszystkich błędów jest taka sama. Zaczęło się kompilować jak poprawiłem pewne drobiazgi, które wywalane były jako "depricated". Chodziło o rzutowanie "const char" na "char*". Poprawiłem w jednym pliku, bo mnie wkurzały te warningi i to chyba właśnie wtedy zaczęło się kompilować. Nie wiem na pewno, bo wtedy miałem -O1, a tak się kompilowało zawsze. :)
Tak czy siak wygląda to na problemy ze stringami. Potwierdza to fakt, że logi przy odczycie sceny 3D (odczyt z pliku tekstowego) menu głównego pokazują jakieś dziwne wartości. Wszystko wskazuje na te stringi. Muszę przy tym posiedzieć i prześledzić.
Jak się już poddam to dam znać i wtedy chętnie skorzystam z pomocy. Tylko, że przykładowy kod ma tak na oko ze 100 tysięcy linii i trudno mi go skrócić. :D
Dzięki! Będę pamiętał.