Wątek zamknięty
[#1] AmigaOS4.0 na monitorze LCD :)
Dopiero dzisiaj przetestowalem system amigowy OS4.0 na monitorze LCD ( dotychczas korzystałem ze starego monitora marki ADI). Jestem pozytywnie zaskoczony. System 4.0 wygląda rewelacyjnie - tak samo a nawet lepiej niż Windows. Coś wspaniałego. Teraz dopiero rozpocznie się moja przygoda z systemem OS4.0. Stary monitor będę używał z systemem 3.5.

[#2] Re: AmigaOS4.0 na monitorze LCD :)

@Minniat, post #1

Aha ;)
Ja AOS4 nie uzywam dla "przygody".
Dla "przygody" uzywam drugiej Ami z AGA i delektuje sie rozdzialka 800x600 lub 1024x768 oraz starym softem PAL na Microvitecu.

AOS4 uzywam dla uzytkow.
[#3] Re: AmigaOS4.0 na monitorze LCD :)

@Minniat, post #1

ufff, moze skonczysz programowac pod blitter

[#4] Re: AmigaOS4.0 na monitorze LCD :)

@Andrzej Drozd, post #2

@Andrzej Drozd

AOS4 będę używał do programowania i użytków (ew. gier).

@rzookol

Tak jest! Teraz rozpocznę programowanie pod OS4.0. SDK już mam i widzę, że przejście z OS3.5 na OS4.0 będzie dosyc proste.

[#5] Re: AmigaOS4.0 na monitorze LCD :)

@Minniat, post #4

Równie dobrze i przyjemnie możesz przejść na MOSa
[#6] Re: AmigaOS4.0 na monitorze LCD :)

@Arbuz, post #5

I to chyba by było lepsze posuniecie :>

[#7] Re: AmigaOS4.0 na monitorze LCD :)

@arti4-92, post #6

przeciez MOS ma sie dobrze i niczego mu nie brakuje wiec czemu lepsze ?
[#8] Re: AmigaOS4.0 na monitorze LCD :)

@Arbuz, post #5

Proszę trzymać się tematu. Arbuz - nie prowokuj.

[#9] Re: AmigaOS4.0 na monitorze LCD :)

@mailman, post #8

Nie było moim celem prowokowanie. Przepraszam. Ale mi chodziło o to że jeśli ktoś się kurczowo trzyma AGA i ją broni a potem nagle odnajduje super rozwiązanie w postaci monitora LCD (który wyświetla rozdziałki ponad to co oferuje AGA) to wydaje mi się, że MOS z kartą graficzną pod to podchodzi. Nie mam nic przeciwko AOS4 (miałem AONE i AOS4 jakby ktoś pytał) Ale jeśli jest AOS4 to może być i MOS. Może walę glupoty proszę skorygować.

Ostatnia modyfikacja: 22.10.2008 20:17:53
[#10] Re: AmigaOS4.0 na monitorze LCD :)

@Arbuz, post #9

Ale skończyłeś na sprzedaniu z powrotem do Belgii tej AOne czy chociażby zainstalowałeś z raz AOS4.0? Po za tym nie przyszło Ci do głowy, że ktoś w Polsce by to chętnie kupił samolubie i narcyzie. A tą AOne to uruchomiłeś z raz tak w ogóle? ogień piekielny

---
miliony ułomnych, trwających by trwać...

[#11] Re: AmigaOS4.0 na monitorze LCD :)

@Hugen, post #10

A ten komentarz był w jakim celu?

Proszę kategorycznie zakończyć OT.

[#12] Re: AmigaOS4.0 na monitorze LCD :)

@Hugen, post #10

Tak w sumie to nie wiem czy mam ryzykować banem ale wydaje mi się że powinienem (w razie czego to proszę o przeniesienie do rzeźni).
Już gdzieś nadmieniałem że prawo pierwokupu miał sprzedawca dlatego nie mogłem jej opylić w Polsce (choćbym chciał sprzedać to gość mógłby mnie sprawdzić bo przynajmniej raz w roku jest u mnie gościem). Nie wiem czemu mi ją odsprzedał ale zabawę z nową Ami mialem (niestety nie przypadłą mi do gustu). AOS4 nie instalowałem bo był zainstalowany. I nie jestem narcyzem ani samolubem niestety transakcja była wiązana. I tyle w tym temacie.
Przepraszam za kolejny OT
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem