[#4]
Re: Pegasos2 g4 + AmigaOS4.1 i kontroler SATA
@Kitech,
post #3
o co mi chodzi:
- dopracowanie systemu zazwyczaj jego jakosc mierzy sie(moim skromnym zdaniem) takze jakoscia sterownikow do maszyn pod niego przeznaczonych (dla mnie np. bolesna nauczka na temat nie stosowalnosci wszedzie Linuxa(choc z zalozenia(wspolczesnego) jest on w zasadzie jedynym systemem do stosowania 'wszedzie') jest toshiba 2520CDT - jak komus sie uda poprawnie wystartowac na niej dowolna dystrybucje Linuxa, z wlozona karta sieciowa PCMCIA i wymusi obsluge wifi to pogratuluje). *Odpowiedz w stylu napisz sam sobie sterowniki pod mostek toshiby nie zostanie uznana

- zastanawialem sie nad odpisaniem - bo po prostu pega nie mam i nie testowalem, a potem ktos, skadinad slusznie zwroci uwage, ze nie powinienem sie odzywac z racji zbyt malego doswiadczenia na danym sprzecie.
- wtracenie x1000 o tyle uwazalem za sluszne, ze po zapoznaniu sie z jej parametrami stwierdzam, ze jej mozliwosci powinny byc wykorzystane w danym systemie proponowanym przez autora watku. Porzadna obsluga sata, nawet konkretnego tylko modelu powinna byc jedna z waznych cech. A skoro premiera sie opoznia to znaczy, ze iles elementow nie pracuje wystarczajaco dobrze.
Wydaje mi sie, ze autor watku po prostu sie zastanawial czy da sie szybko i bezbolesnie podpiac sata zamiast ide i bedzie to porzadnie dzialalo pod AmigaOS 4.1 . A jakos za duzo maszyn z sata pod ten system wciaz (chyba) nie ma(to wlasnie x1000 ma m.in. przyniesc wiecej uzytkownikow tych rozwiazan), wiec nie sadze, ze jest sens aktualnie probowac sie w to bawic.
Choc poeksperymentowac zawsze mozna

W sumie zawsze lubilem rozne eksperymenty.