[#1] wow.... to chyba naprawde działa i żyje - niesamowite
2006-11-25

Sebastian Nowak 20:44:31

wow.... to chyba naprawde działa i żyje - niesamowite

to powiedział autor paru gier gdy przeed chwilą odnalazlem go i pokazalem mu linka do ppa.pl :)

wkrótce więcej szczegółów

pozdrawiam Benedykt

[#2] Re: wow.... to chyba naprawde działa i żyje - niesamowite

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

Widzę, że szykuje się kolejny interesujący wywiad oraz nowe porcje gier ;)
[#3] Re: wow.... to chyba naprawde działa i żyje - niesamowite

Autor Łowcy głów?
[#4] Re: wow.... to chyba naprawde działa i żyje - niesamowite

moze proś od razu o kody źródłowe - na SDL by się przerobiło jak gra jakaś fajna

[#5] Re: wow.... to chyba naprawde działa i żyje - niesamowite

@rzookol, post #4

niestety gra nie jest fajna ale sam autor jest bardzo interesująca osobą rozmowy są w toku.

Benedykt

[#6] Re: wow.... to chyba naprawde działa i żyje - niesamowite

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

Człowiek spadłeś chyba nam z nieba. Robisz rzeczy niemożliwe jak na razie może niektórzy w końcu za twoim przykładem przestaną narzekać i wezną sie do twórczej pracy .Moje gratulacje i powodzenia przy nastćpnych projektach
[#7] Re: wow.... to chyba naprawde działa i żyje - niesamowite

@Dziadziomiecio, post #6

Tak sobie mysle ... ze Benedykt D. powinien otrzymac ksywke "Hunter Killer" bo jak juz kogos 'dorwie' to nie odpusci. :D
[#8] Re: wow.... to chyba naprawde działa i żyje - niesamowite

@selur, post #7

Po wywiadzie z M.P. popieram! - Benedykt Ty tego dokonales, a inni NIE!!!... RISPEKT!!!

[#9] Re: wow.... to chyba naprawde działa i żyje - niesamowite

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

Pewnie jeden z wytworów AMOS-owych :)

[#10] Re: wow.... to chyba naprawde działa i żyje - niesamowite

@Pinto, post #9

Sebastian Nowak 23:36:11Bardzo możliwe że poprzekręcam nazwy bo to było jakiś czas temu, ale: do kodowania, uruchamiania i debuggowania był AsmOne - to był assembler który powalał możliwościami..

to już kolejna ironiczna wypowiedź na temat tego co robię . Pierwsza dotyczyła wywiadu z Markiem Pampuchem "czy ten wywiad jest prawdziwy?"

Benedykt

Edit:

Skoroś taki mądry odnajdź autora gry który ją zrobił w choćby w amosie . zdobąć zgodę wydawcy i jego na publikację , napisz recenzje i przeprowadź wywiad. Przepraszam ale czy tutaj pojawia się zazdrość?

Choć gra jest "mało fajna" po rozmowie z autorem patrzę na nią zupełnie inaczej gazety ją 10 lat temu zbluzgały w recenzji ja trochę też ją ehmm ale napiszę o tym czego owe czasopisma nie widziały.

Ostatnia modyfikacja: 26.11.06 08:44
[#11] Bijemy pokłony

Chłopie, jesteś wielki. Wypełniasz na PPA lukę. Mało nam wywiadów i recek. Zawsze jeśli chciałem sobie coś czytnąć z tych rzeczy to trzeba było wpadać na www.lemonamiga.com. A tak powoli znajduje tu coraz milsze niespodzieanki. Nie ukrywam, że w większości dzięki Tobie. Tak więc bardzo Tobie dziękuję Benedykcie. Miło mi się czyta twoje arty. Namawiam do kontynuowania pracy. Olej czarne owce i rób to co robisz. Nie warto tracić sił. Nie każdy np potrafi zrozumieć przesłanie wynikające z wywiadu z P. Markiem.. Ale to już nie Twój problem. Rób swoje. I jeszcze raz wielkie dzięki!

ANO WŁAŚNIE! Jeśli jesteś w stanie to wyciąganie źródełek od ludzi nie byłoby takim głupim nawykiem. Można by było przeportować lub zremake'ować wiele ciekawych produkcji. Naciskaj jeśli możesz. :)

Jeszcze raz - WIELKIE DZIĘKI!

szaman super super OK! Tańczący banan pokłony handshake

[#12] Re: Ks Jan Pikul

@Kokos, post #11

Dzisiaj po godzinie 17 będe rozmwiał z Ks. Janem Pikula niestety nie zgodził się na wywiad poniewaz do tego jest potrzebna zgoda biskupa nie mniej opowiem wam o tej rozmowie jak się już obędzie co CIEKAWE !!!!!1

Ks Jan Pikul WIE O TYM PORTALU I GO ODWIEDZA!!!!!!! (rzadko ale odwiedza)

BENEDYKT

[#13] Re: Ks Jan Pikul

@Benedykt Dziubałtowski, post #12

Najs. :) Serio ciekawe.

Postaraj się z pytaniami. :]

A powiedz.. Masz wywiady może w audio?

[#14] Re: wow.... to chyba naprawde działa i żyje - niesamowite

@Benedykt Dziubałtowski, post #10

hehe, to ja już wiem co to za gra ale nie powiem :)

co do źródełek to oprócz nich warto też brać grafe/muze/ etc. nie wiadomo, moze sie komuś przydać

a tak wogóle to gratulacje za to wszystko co robisz

[#15] Re: Ks Jan Pikul

@Kokos, post #13

jakieś propozycje pytań???

będe dzwonił z internetu jak nagrać taką rozmowę na kompa??(pc)

Benedykt

[#16] Re: Ks Jan Pikul

@Benedykt Dziubałtowski, post #15

Jeśli rozmowa będzie prowadzona przez skype to być może ten dodatek pomoże:
http://www.internetstandard.pl/news/81721.html
Nie jestem jednak pewien czy nagra obydwie osoby naraz... Alternatywne metody zostały również opisane tutaj:
http://www.searchengines.pl/phpbb203/lofiversion/index.php/t34571.html
Btw - nie sądziłem, że takie perełki w postaci ostatnich wywiadów pojaw ą się na ppa - respect dla ciebie Benedykt OK

Ostatnia modyfikacja: 26.11.06 12:13
[#17] Re: Ks Jan Pikul

@Benedykt Dziubałtowski, post #12

kurcze, jak ty docierasz do tych ludzi? czy moze znales ich juz wczesniej?
[#18] Re: Ks Jan Pikul

@quaint, post #17

Środowisko Amigowe w Polsce po latach 1999 nie jest łatwe do znalezienia :(
Może listy gończe wystawione przez PPA

[#19] Re: Ks Jan Pikul

@Benedykt Dziubałtowski, post #15

nagrac mozesz czymkolwiek, zaznacz tylko zeby niwe nagrywlo z konkretnego lacza a caly miks.

tylko nie zapomnij na samym poczatku zapytac rozmowcy czy mozesz nagrac.
[#20] Re: Ks Jan Pikul

@pwe, post #18

Wbrew pozorom to nie jest taki głupi pomysł .Narazie szukam ludzi których sam chcę odnaleźć . A Tak szukał bym tych co pragnie ogół .

Benedykt

[#21] Re: Ks Jan Pikul

@Benedykt Dziubałtowski, post #20

Ale robisz to dla nas OK

[#22] Re: Ks Jan Pikul

@pwe, post #21

Ha mam rozmowę .Ks JAN PIKUL to naprawdę super gość . Bardzo rozmowny bardzo miły i BARDZO sympatyczny!!!. Z racji tego ,że jest osobą duchowną nie mogę opublikować treści rozmowy bez zgody księdza proboszcza. Jednak od powiedział mi ,że przejrzy sobie ppa.pl być może założy konto i się zastanowi w każdy bądź razie jesteśmy w stałym kontakcie :).

Benedykt

[#23] Re: Ks Jan Pikul

@Benedykt Dziubałtowski, post #22

Sterowników do drukarek też nie mógł publikować bez zgody księdza proboszcza?

[#24] Re: Ks Jan Pikul

@MinisterQ, post #23

A Amigi pulpitu i dysku sieciowego też nie mógł :)

Ostatnia modyfikacja: 26.11.06 18:42
[#25] Re: Ks Jan Pikul

@pwe, post #24

ehhh

Ksiądz Jank Pikul jest proboszczem i on musi wyrazić zgodę na publikacje tej rozmowy poki co porozmawialiśmy sobie i było miło.

Benedykt

[#26] Re: Ks Jan Pikul

@Benedykt Dziubałtowski, post #25

Ale co do rozmowy to poszło lepiej niż z panem Markiem P.

[#27] Re: Ks Jan Pikul

@pwe, post #26

ZDECYDOWANIE!!!
Jednak póki nie otrzymam zgody ks.proboszcza Jana Pikula będe milczał :)

Benedykt

[#28] Re: Ks Jan Pikul

@Benedykt Dziubałtowski, post #27

hehehe "Milczący z Offcami" :P

[#29] Re: Ks Jan Pikul

@Kaczus, post #28

Chyba: "milczenie offiec" :P

[#30] Re: Ks Jan Pikul

@koodlaty, post #29

Widać że ksiądz jest przyjazny jak na duchownego przystało.....poczekamy na wywiad jeśli oczywiście dostanie zgodę :)
"milczenie baranów" :D

200 post !

Ostatnia modyfikacja: 26.11.06 20:27
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem