Wątek zamknięty
[#1] Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz
Wątek o aktualizacji AOS4 został zamknięty, zanim ponownie miałem okazję się w nim wypowiedzieć, wiec odniosę się do kilku spraw w tym dziale forum.

Świetna moderacja - gratuluję. Ten post nie tylko w tym aspekcie był obraźliwy ale oskarżenie o pedofilię przeszło wszystko.
Jeszcze niedawno tego typu komentarze natychmiast byłyby usuniete a teraz niby został wycięty (po dłuższym czasie) ale ten sam tekst został zostawiony dwa komentarze niżej!
To w takim razie po co to usuwać? Trzeba było wogóle tego nie zmieniać albo w tym nawiasie napisać [z komentarza usunąłem następujący tekst "i tu go zacytować"]
Powtórzenie zniknęło dopiero następnego dnia gdy wszyscy zainteresowani mogli zapoznać się z tym oskarżeniem. Po takim czasie jaka jest tego celowość - gdy to już "poszło w świat".
Także w moim odczuciu brak było moderacji i świadomie pozostawiono obraźliwy tekst dwa komenty niżej.
Ciekawe czy moje zdanie podzieliłby sąd? Teksty o sądach może niektórym wydają się śmieszne, ale do czasu aż prokurator zapuka do redakcji z nakazem zabezpieczenia danych jako dowodu w jakiejś sprawie.
Przy tym, co się dzieje to może się wydarzyć szybciej niż komukolwiek się wydaje.

Mimo, że nie było to do mnie chciałem się odnieść to tekstu "A tak przy okazji to ja bym sobie dawno poszedł z portalu, na którym by mnie obrażano."
W związku z tym co się na PPA dzieje rówież zastanawiałem się czy nie opuścić forum, ale z drugiej strony dlaczego ja czy kokolwiek inny "normalny" ma rezygnować z bycia na tym portalu tylko dlatego, że się pojawił jeden cham ze wsi, przy którym Pan Lepper to nidoścignione wyżyny inteligencji, obycia, dobrego wychowania i taktu.
To takich ludzi powinno się blokować i to oni powinni opuścić portal. Oczywiście każdy ma prawo się czasem zdenerwować i ostrzej zareagować ale jeżeli ktoś sukcesywnie wprowadza na forum swój rynsztokowy język to powinien być odpowiednio piętnowany nie tylko przez redakcję ale przede wszystkim przez społeczność portalu.
Dlatego apeluję o zerową tolerancję wobec chamstwa i chamów.

amigafan nie odpuszcza i zaklada nowe konta
Tak sobie wypisujesz te głupotyczy może dzięki temu, no nie wiem - czujesz się bardziej męski i dowartościowany?
Niby które dodatkowe konto jest moje? Może Kiv_master to ja? Zapewne zamiast siedzieć w domu to latam do sąsiada, albo uprzyjemnijmy tę fantazję - do młodej samotnej sąsiadki i zamiast spędzać z nią czas loguję się z jej komputera jako inna osoba na PPA.
Następnym razem może pomyśl zanim coś napiszesz. Myślenie naprawdę nie boli.

PS:
Pomijając fakt, że ban na PPA (przewrotnie w mailach już zwany "czasówką") stał się rodzajem trofeum, które wypada mieć, to w systemie banów macie dziurę - po zbanowaniu nadal można edytować swoje komentarze/posty - powinniście to naprawić bo po zablokowaniu można zmienić treść tekstów, które do bana doprowadziły.

Ostatnia modyfikacja: 24.07.07 10:47
[#2] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@amigafan, post #1

czy nie opuścić forum

Szerokiej drogi. Sa lepsze miejsca, mniej uczeszczane, gdzie moderator nie ma tyle pracy, co tutaj. Ale co tam, szerokiej drogi...

cham ze wsi

Probujesz protestowac i walczyc z chamstwem, a sam zachowales sie nieodpowiednio. Bardzo brzydkie i nieladne porownanie, wrecz nietolerancyjne.

Znam duzo wspanialych ludzi ze wsi. Wyksztalconych jak i prostych ludzi. Obrazasz tych ludzi. Niewazne jest pochodzenie czlowieka.

Takich z miasta tez? Czy takich juz nie?
[#3] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@amigafan, post #1

Do całej uwagi #234

Nikt nam nie płaci za to, aby te wszystkie bzdury czytać. Podzieliliśmy się robotą, ale nie zawsze moderator jest w stanie być i patrzeć 24 godziny na dobę co jeden z drugim głupiego napiszę. Pragnę zauważyć, że dopóki na forum istnieją niesubordynowane jednostki, które zamiast zlekceważyć i nie nakręcać się wzajemnie, dolewają tylko oliwy do ognia, tak długo porządku nie będzie i czasami moderacja nie da rady wszystkiego "naprawić". Jak dla mnie, chamem jest ten co zaczął, ale ignorantem ten, co dał się w to złapać i w to brnie. Twoja wypowiedź świadczy dobitnie o tym, że nikomu się nie dogodzi (o czym już też dyskutowaliśmy podczas pierwszych banów) - jedni są za tym aby usuwać, inni nie usuwać.

Co do tego sądu, to już sprawa byłaby między "Wami" (w sensie tymi, co się obrażają i posądzają o różne sprawy). W regulaminie jest zapis, że redakcja nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników. Więc mogą pukać, my damy dane, a co się będzie działo dalej, to już sąd będzie decydował. Inną sprawą jest, że wiele ludzi zbyt emocjonalnie do wielu spraw podchodzi.

Oczywiście każdy ma prawo się czasem zdenerwować i ostrzej zareagować ale jeżeli ktoś sukcesywnie wprowadza na forum swój rynsztokowy język to powinien być odpowiednio piętnowany nie tylko przez redakcję ale przede wszystkim przez społeczność portalu.

Popieram. Chamom precz. Pytanie tylko, czy każdy z nas kiedyś nie zasłużył sobie na takie miano.

amigafan nie odpuszcza i zaklada nowe konta

Wystarczyło to temu panu wyjaśnić na priv. Pomylił Cię po prostu z innym użytkownikiem o ksywie amigowiec.

Pomijając fakt, że ban na PPA (przewrotnie w mailach już zwany "czasówką") stał się rodzajem trofeum, które wypada mieć, to w systemie banów macie dziurę - po zbanowaniu nadal można edytować swoje komentarze/posty - powinniście to naprawić bo po zablokowaniu można zmienić treść tekstów, które do bana doprowadziły.

Dziękujemy za zauważenie - poprawimy.

[#4] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@amigafan, post #1

jeżeli ktoś sukcesywnie wprowadza na forum swój rynsztokowy język

A co za różnica jakim językiem się produkuje chamskie komentarze?

Można być "wieśniakiem", i językiem prostym, dosadnym, przeplatanym inwektywami kogoś zmieszać z błotem, a można być erudytą (a przynajmniej sprawiać takie wrażenie), a nawet (przyszłym?) lekarzem, mieć bogate słownictwo, i robić dokładnie to samo w zawaluowany sposób.

Przykład pierwszy z brzegu - patrz eXec, i osoba redaktora naczelnego.

Czy słowo "wieśniak" użyte jako określenie pejoratywne nie obraża wielu wartościowych ludzi mieszkających na wsi, przez krzywdzące uogólnienie?

[#5] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@MinisterQ, post #4

Wieśniak z Kaczyc pozdrawia!

[#6] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@5h00n4y, post #5

Wieśniak z Piekoszowa dołącza się do pozdrowień OK

[#7] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@mailman, post #3

To ja mam jeszcze jedna propozycje każdy post nie związany z tematem jest kasowany albo typu co to za aktualizacja ja mam to w mosie od roku(i bardzo dobrze) ale ja chcć nie mając żadnego z tych systemów poczytać coś normalnego o Os 4 i Mosie bez ocen który jest lepszy czy gorszy szczególnie że sporo ocen jest wystawianych po przez pryzmat widowsa.
[#8] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@Dziadziomiecio, post #7

Czasami ciezko powiedziec czy cos nawiazuje do tematu, czy nie. Czasem jest to jasne, a czasem dyskusyjne...

[#9] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@Fazior, post #6

Wieśniak z Gdowa, także ;)

http://www.gdow.pl/

[#10] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@Andrzej Drozd, post #2

cham ze wsi

Probujesz protestowac i walczyc z chamstwem, a sam zachowales sie nieodpowiednio. Bardzo brzydkie i nieladne porownanie, wrecz nietolerancyjne.

Jak widać po komentarzach "chamów ze wsi" ;) potrafiliśmy zrozumieć co amigafan chciał nam przekazać, tylko do Ciebie biedaku jakoś nie dotarło. No chyba, że na siłę szukasz powodu, by się przyczepić.

P.S. Wieśniak z Wilamowa macha rączką :P
[#11] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@amigafan, post #1

Hmm.. wiem że jestem chamem , ale nie wiem czy gliwice to wieś, ale profilaktycznie pomacham rączką

[#12] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@Olo, post #11

Oj Panowie, rzeczywiście jest się czego obawiać... Toż PPA to istne siedlisko "Chamów ze wsi"!!!

[#13] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@5h00n4y, post #12

PPA to istne siedlisko "Chamów ze wsi"

Na to wygląda - właśnie się zastanawiamy, czy by nie "przemalować" PPA w biało-czerwone ukośne pasy - takie jak na krawacie wielkiego wodza wieśmacków Leppera... Żeby było wiadomo, kto tu kur*na rządzi :D

Ostatnia modyfikacja: 24.07.07 16:56
[#14] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@Kaczus, post #8

OOOO TYM właśnie pisałem
[#15] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@APC74, post #10

No chyba, że na siłę szukasz powodu, by się przyczepić.

Oczywiście. A jakby inaczej?
[#16] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@Olo, post #11

ale nie wiem czy gliwice to wieś

Wiesz, gdy do tej pory na polibudzie nie ma tej slynnej pamieci, to juz niczemu nie mozna sie dziwic :P

;)

Ostatnia modyfikacja: 25.07.07 02:35
[#17] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@APC74, post #13

Buhahaha. Z normalnego forum robicie syf.

Wieśniak z Międzyrzeca Podlaskiego pozdrawia....w zasadzie to miasto ale 18000 ludków to mało .

Nie wiem po co robicie tu taki szum. 5 osób dostanie bany to będzie dyscyplina. A nie jakiś tam cham z miasta robi temat w którym odpowiada na posty z innego tematu.

Zbanować takiego!

[#18] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@Andrzej Drozd, post #15

Ty niegrzeczny trolu. Za karę dziś nie dostaniesz na kolację pędraków w sosie szlamowym!
[#19] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@pwe, post #17

"normalne forum" - co to wg Ciebie znaczy? Mógłbyś zdefiniować, albo podać jakieś przykłady?
[#20] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@APC74, post #19

No normalne.
A zapomniałem że w polskim społeczeństwie nie ma normalności.

[#21] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@pwe, post #20

I to ma być "normalna" odpowiedź? ;) Toż to stwierdzenie w rodzaju, że masło jest maślane, bo składa się z masła :D
[#22] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@pwe, post #20

Wszyscy mówią o normalności, a nie potrafią jej przekonywująco i logicznie zdefiniować...

[#23] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@MinisterQ, post #22

Co do norm i normalności to mogę służyć wyłącznie cytatem (znaczy się, też nie wiem o co chodzi :D )

"Kiedyś normą był ogół a nie margines." ;)
[#24] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@APC74, post #23

Margines to mial poloneza, co latal nim na ksiezyc :P

[#25] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@Kaczus, post #24

A przerobiony miał na gaz ?

[#26] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@Hellena, post #25

Nie te lata. Wtedy jeszcze polskie odpowiedniki instalacji NOS nie były w modzie ;)
[#27] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@Hellena, post #25

Margines mial mediatora....

[#28] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@MinisterQ, post #22

hehe.
Proszę oddaje tobie głos "ministrze qultury". Poprowadź mnie swoją logiką do nieba ;)

[#29] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@pwe, post #17

Fajny bajzel z topicu :D Amigafan, wyluzuj chłopie. Czemu mieszasz w kotle żeby zrobić pianę?
Mieliśmy razem "krótkie spięcie" na pewnym forum o emulacji, ja się wycofałem (nawet dałem Ci pochwałę za pomoc), ale widzę, że Ty to taki typ człeka, że - bez względu na forum - musisz mieć ostatnie zdanie i jak robi się cisza to zaczyna Cię coś swędzieć i musisz pomieszać . Czy nie lepiej poprostu zamilknąć i nic nie pisać? Przynajmniej wyjdziesz z twarzą, a tak... "Amigowa Polska" się z Ciebie śmieje

Pozdrawiam.
Wieśniak z Piątkowa

[#30] Re: Aktualizacja AmigaOS4 - komentarz

@AlaN, post #29

Wiem o jakie forum chodzi, a może ktoś mi wytłumaczy o co chodzi xD

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem