Wątek zamknięty
[#1] Kolego Bielski!
Wciąłeś się w wątek z Mufa i napisałeś te słowa:

Sucharek, do kogo Ty się porównujesz? W głowie Ci się do reszty poprzestawiało? Ty jesteś zwykły morphosowy szczekacz. Wyłącznie po to założyłeś tutaj konto, żeby wyszczekiwać morphosową propagandę. Nie napisałeś ani jednego pożytecznego komentarza na tym forum. Ty się nawet nie porównuj do Amigafana i nie stawiaj się z nim w jednym szeregu. Na cenzurowanym to Ty tu jesteś, a nie amigowcy. A mnie to możesz posądzać o co tylko chcesz. Mam Ci powiedzieć, gdzie ja mam opinię przeciwników Amigi na swój temat? Czy sam się domyślisz?

Mojej odpowiedzi nie zamieściłeś, wolisz mieć ostatnie słowo. Wiec zamieszę ją tutaj, bo nie lubie cenzury, a to co zrobiłeś jest cenzurą, bo wukracza poza granice moderacji.

Nazywasz mnie morphosowym szczekaczaem i zarzucasz mi szerzenie propagandy, otóż nie, używam głównie AmigaOS ale nie jestem zaślepiony nienawiścią i potrafię na oba systemy patrzeć obiektywnie. Nie porównuję się do Amigafana bo to w zasadzie twoj klakier. Do tego mi daleko. Z jakiegoś głupiego przekonania wyszedłem z założenia że na forum Execa użytkownicy maja takie same prawa, dziękuję ci za wyjaśnienie że tak nie jest. Ciebie Konradzie nie posądzam o nic, dla mnie jesteś przypadkiem klinicznym i szczerze ci współczuję. Wiem gdzie masz opinie innych o sobie, jest to dokladnie to samo miejsce gdzie Amigowcy mają ciebie. W swym sercu oczywiście :)

[#2] Re: Kolego Bielski!

@Akcja Sucharek, post #1

kurcze, myslalem ze ppa ma autokorekte na slowo bielski

[#3] Re: Kolego Bielski!

@Akcja Sucharek, post #1

Od czasów wojska uwielbiam Sucharki Bieszczadzkie :)

E tam marudzisz na pewno nie wcisnąłeś wyślij i odpowiedź nie doszła. Przecież na execu nie ma cenzury tak jak na ppa

Ostatnia modyfikacja: 31.08.2010 12:59:43
[#4] Re: Kolego Bielski!

@Akcja Sucharek, post #1

Curdę! Jak Ty mogłeś?!!!

[#5] Re: Kolego Bielski!

@Akcja Sucharek, post #1

Czy to właśnie nie jest szczekanie ?

[#6] Re: Kolego Bielski!

@cacodemon666, post #5

szczekanie jest wtedy kiedy bielski wysyła swoje psy na ppa by szczekały to co pan każe

[#7] Re: Kolego Bielski!

@rzookol, post #6

Poza autorem to wątku nikt nie szczeka

[#8] Re: Kolego Bielski!

@rzookol, post #6

mufa i konrad to ta sama osoba??

[#9] Re: Kolego Bielski!

@arti4-92, post #8

nie, mufa to nie kondzio.
[#10] Re: Kolego Bielski!

@Akcja Sucharek, post #1

Powstań Sucharek!

Ja z Wami Sucharek mam problem i zganić jak Konrad muszę. Jak ja sobie fusiastą kawę zaparzę albo czaju mocnego poleję, to ja się kubka nie tykam. Co to, to nie! Bo wtedy ja sobie łypię jednym okiem na robotę, a drugim na Execa. I kubka nie ruszam za cholerę, bo raz się zakrztusiłem i kawę rozlałem. A było to po tym wątku, że to strucle kupuje się z biedy czy jakoś tak, bo ciężko jest jak na Białorusi i winy w tym ludzkiej nie ma. Bo jak tu ludzi winić, że biedni. Jak się już chołota ubogaci to na pewno skruszona prawdziwą Amigę kupi.

I ja sobie Sucharek, te chwile szczególne cenię, wręcz pragnę te brednie czytać. Bo one są dla mnie jak połączenie Ludluma ze Strugackimi, taka sensacyjna fantastyka. No bo jak można kupić coś czego nie ma? I taką twórczość chronić trzeba, bo nigdzie na żadnym pchlim targu takiego dzieła nie kupisz jak w tym miejscu przeczytasz!

Dlatego Sucharek, proszę Was abyście jak już idziecie za przeproszeniem srać na Execa, to róbcie to tak, aby wątek był dłuższy

Spocznijcie Sucharek

PS.1. Sucharek, jeśli to Twój prawdziwy awatar to polecam kask z uchylną szczęką. W integralnym się kiedyś chłopie utopisz

PS.2. Jestem czytelnikiem Execa. Nie jestem zarejestrowany i nie zamierzam tego zrobić. Tak samo jak jestem skłonny w jakiejś poczekalni przeczytać leżący na stoliku “Nasz Dziennik”, ale prenumeraty już nie zamówię.
[#11] Re: Kolego Bielski!

@przemysław, post #10

Czego właściwie te diabły z execa szukają na tym portalu??

[#12] Re: Kolego Bielski!

@arti4-92, post #11

dusz

[#13] Re: Kolego Bielski!

@przemysław, post #10

Nie chodzi mi o "sranie" na Execu. Tamto forum zrzesza wyjatkowych ludzi, celowo i po cześci świadomie odcinających się od środowiska amigowego. Po części, bo niektórzy z tych separatystów poprzez czarną propagandę Konrada i Spółki być może nie zdają sobie sprawy w co wdepnęli i w czym siedzą. Staram się prezentować tam odmienne zdanie, z tego większościowego nurtu amigowego, tak jak jest to tutaj na PPA. Dlatego też raczej tutaj nie pisuję i ograniczam się do czytania, bo pisać może tu każdy, bez względu na przekonania. Niestety ze smutkiem zauważam u Konrada coraz silniejszą frustrację i zgorzknienie i martwi mnie to. Powody są jasne, w końcu X1000 ciągle jest niedostęne, Trevor przyznaje się do korzystania z Morphosa, sam AmigaOS4 linuksowieje w zastraszającym tempie i poza portami w zasadzie od dawna nie powstał nań żaden natywny program. To musi boleć kogoś z takimi przkonaniami, bo to jak długoletnia nieodwzajemniona miłość do kobiety która okazuje się lesbijką i wiadomo że poza znajomością nic z tego nie będzie, podczas gdy miało się z niś we śnie zaplanowane całe życie, he, he he. A tak poważnie to nie sądzę aby Konrad znormalniał, ale dla innych ciągle jest szansa, więc mam nadzieję (możliwe że złudną) że warto nieść kaganek oświaty do tej ciemnej jaskini lwa.

Awatar nie jest prawdziwy, ale wydaje mi sie wesoły. Nieststy zgubiłem obrazek jakiego użyłem na forum Execa.

[#14] Re: Kolego Bielski!

@Akcja Sucharek, post #13

"Tamto forum zrzesza wyjatkowych ludzi, celowo i po cześci świadomie odcinających się od środowiska amigowego..."
"...A tak poważnie to nie sądzę aby Konrad znormalniał, ale dla innych ciągle jest szansa, więc mam nadzieję (możliwe że złudną) że warto nieść kaganek oświaty do tej ciemnej jaskini lwa."

ponieważ obraziłeś miedzy innymi mnie wiec teraz ja do ciebie mam 3 słowa..

pajac jesteś kolego !

Ostatnia modyfikacja: 31.08.2010 18:17:56
[#15] Re: Kolego Bielski!

@fibi, post #14

Piotr nie zniżaj się do ich poziomu. "Diabły", "psy", zobaczymy co jeszcze spłodzi to przyjazne i otwarte środdowisko, które wczoraj pisało coś o integracji :D

[#16] Re: Kolego Bielski!

@Mufa, post #15

arti4-92 pisał o integracji? Naprawdę?

[#17] Re: Kolego Bielski!

@kjb, post #16

ja tez wtrace swoje 3 grosze. jak to dobrze ze w swiecie atari nie ma takiego syfu

[#18] Re: Kolego Bielski!

@atarens, post #17

Za mały świat :)

[#19] Re: Kolego Bielski!

@fibi, post #14

Fibi, czym cię obraziłem? Bo nie miałem takiego zamiaru.

A ty kolego Mufa nie udawaj świętoszka bo manipulantem jesteś wybitnym, co nie od dziś wiadomo.

[#20] Re: Kolego Bielski!

@kjb, post #18

lepiej miec mniejszy swiat bez syfu niz wiekszy ale z nim. Krolestwo podzielone dlugo sie nie ostoi natomiast male ale zwarte przetrwa

[#21] Re: Kolego Bielski!

@atarens, post #17

ja tez wtrace swoje 3 grosze. jak to dobrze ze w swiecie atari nie ma takiego syfu

Faktycznie od czasu do czasu zaglądam na Atari Area i atmosfera tam a na PPA to niebo a ziemia.
[#22] Re: Kolego Bielski!

@Mufa, post #15

Wtrące tylko swoje 3 grosze nt. tekstu dotyczacego urodzin Amigi, opublikowanego w CHIP 8/2010.

W znacznej czesci to ja odpowiadam za prace nad tym materialem i weryfikacje calej faktografii, jaka zostala w tym tekscie przedtawiona. Material nie byl pisany ani w celu dogodzenia czerwonym, ani niebieskim. CDTV zostala zaklasyfikowana jako konsola, bo w znacznym stopniui powstala jako narzedzie do zabawy, czesciowo jako platforma edukacyjna, ktora moze funkcjonowac podobnie jak dzisiejsze Media Center bez klawiatury i myszy - stad rozroznienie. Material w znacznej czesci skupia sie na klaszycznych modelach, ich historii, zawiłym dzieciństwie i niełatwej młodosci.

Co do wspolczesnosci - nie mam zamiaru sie wypowiadac, na obu portalach znajda sie od tego eksperci.
[#23] Re: Kolego Bielski!

@Mufa, post #21

... dlatego w wizjonerskim filmie Blade Runner nie ma nic zwiazanego z amiga, natomiast banery ATARI ku uciesze naszych oczu i serc przebiegaja raz po raz przed oczyma! Prawda ze pokrzepiajace!

[#24] Re: Kolego Bielski!

@atarens, post #23

... bo Infogrames (czy jakis inny ich wlasciciel) wciaz uzywala logo do sprzedazy gier? :)
[#25] Re: Kolego Bielski!

@Mufa, post #21

A kto robi taką gównianą atmosferę? Stali bywalcy czy tacy jak Ty którzy tylko trollują dla zasady?

[#26] Re: Kolego Bielski!

@Mufa, post #21

No to dlaczego wchodzisz na to straszne PPA?
Mi nie odpowiada dla odmiany Exec, więc nie zaglądam tam od bardzo dawna. Ku mojemu i (mam nadzieję) waszemu zadowoleniu.
[#27] Re: Kolego Bielski!

@Akcja Sucharek, post #1

Użytkownik Akcja_Sucharek - forum nie służy do załatwiania spraw prywatnych ani tym bardziej związanych z innym portalem. Wątek zostaje zamknięty.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem