[#1] Czemu Hol olewa ludzi?
Kiedyś wysłałem Do Amiga Hol sporo scren shotów. Wszystko było spakowane w zipie i po dwóch dniach obrazki pojawiły się na sieci. Po paru dniach powtórzyłem to i załączyłem obrazki do innych gier obrazki fotki pudełek z gry. Nigdy tego nie wrzucili na stronę. Jakiś tydzień temu podesłałem scren shoty z gry janosik. Także nie było nie opublikowali. Ktoś miał podobne problemy?

Benedykt Dziubałtowski

[#2] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

@Benedykt Dziubałtowski, post #1

zadales pytanie na EAB ?

[#3] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

@rzookol, post #2

Nie. Nie znam angielskiego.

Benedykt Dziubałtowski

[#4] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

Wygląda na to, że nie tylko Ty miałeś takie problemy:

http://eab.abime.net/showthread.php?p=769068#post769068

Wspomnianą wyżej sprawę ostatecznie chyba jednak ktoś załatwił.

[#5] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

Ekipa HOL nie olewa nikogo tylko najnormalniej w świecie nie sprawdzają co przyszło na serwer co 5 minut. ;)
Po prostu napisz im o tym na forum, nie musisz robić wykładu, tytuł gry w tytule tematu albo ogólny temat "moje wrzuty" i dodaj że na FTP.

Ostatnia modyfikacja: 20.08.2011 23:44:57
[#6] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

@Shoonay, post #5

Dla Ciebie określenie kiedyś oznacza 5 minut?

Nie napisze na forum bo jak już pisałem nie znam angielskiego.

Benedykt Dziubałtowski

[#7] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

Nie, ale podejrzewam że pora roku jaką teraz mamy potocznie zwana "wakacje" oznacza "poczekaj aż ludzie odpowiedzialni za czarną robotę na HOL wrócą i przypomni im się że na FTP mógł ktoś coś wrzucić" ;)

Jak już mówiłem nie musisz pisać rozprawek. Zakładasz temat "My uploads" w stosownym dziale, w poście piszesz tytuł gry, plus "on FTP" na przykład.
Oto cała zaawansowana angielszczyzna potrzebna do tego karkołomnego zadania ;)

[#8] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

@Shoonay, post #7

Update strony są robione bez przerwy.Jakoś nie zauważyłem bay spowolnili swoją pracę i powyprzedzali na urlopy. Jak im załadować na FTP obrazki z gry?

Benedykt Dziubałtowski

[#9] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

@Benedykt Dziubałtowski, post #8

Zaraz, to gdzie dotychczas wysyłałeś obrazki jak nie na FTP?

Obrazki śle się tutaj:

Address = ftp.abime.net
Username = hol
Password = incoming

Na EAB konkretni ludzie zajmują się konkretnymi rzeczami, to że gdzieś widzisz update nie znaczy że ludzie od dodawania obrazków prawie są, pomijając już to skąd mają wiedzieć że coś wysłałeś jak im o tym nie piszesz.

[#10] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

@Shoonay, post #9

Za każdym razem pisałem co im wysyłam.

http://hol.abime.net/hol_contact.php

a info o stronie i o aktualizacjach jest tu.

http://hol.abime.net/hol_update.php

Benedykt Dziubałtowski

[#11] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

@Benedykt Dziubałtowski, post #10

Cóż, to z pretensjami do nich, tutaj raczej nikt nie wytłumaczy co ich zatrzymało.

[#12] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

@Shoonay, post #11

Jest dokładnie tak, jak pisze Shoonay - załóż wątek i tam informuj. Jeżeli chcesz, mogę Ci w tym pomóc, bo znam połowę uploaderów z HOL. Możesz to do mnie wysyłać, ja będę robił upload i słał info.

Jeżeli update dotyczy poprawki informacji, to przez formularz na stronie można się kontaktować i poprawiają/uzupełniają w 48h. Jeżeli chodzi o obrazki, to wysyłka przez formularz kontaktowy jako ZIP nie ma sensu. Upload na serwer jest najlepszym rozwiązaniem. I to żadne ZIP-y tylko po prostu gołe pliki.

Odnośnie obrazków to drobna uwaga. Muszą być w odpowiednich rozdzielczościach i formatach. Shoty z gier nie zostaną przyjęte inne niż PNG. Nie można stosować filtrów, muszą być w oryginalnej rozdzielczości, jeżeli gra jest obsługiwana myszą nie może być widocznego wskaźnika. Shoty okładek, naklejek na dyskietki, manuali mają jeszcze bardziej restrykcyjne wymagania. Jeżeli wysłałeś im zdjęcie zrobione aparatem - zapomnij o publikacji. Obrób je najpierw tak, aby wyglądało tak jak inne publikacje na stronie.

Ważna uwaga, jeżeli popełnisz te błędy, upload będzie odrzucony i w 90% przypadków nie dostaniesz info dlaczego.

[#13] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

@mailman, post #12

Ważna uwaga, jeżeli popełnisz te błędy, upload będzie odrzucony i w 90% przypadków nie dostaniesz info dlaczego.

Uważam, że to jest wredne. Przeszła mi ochota wspomagania HOL.

Benedykt Dziubałtowski

[#14] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

@Benedykt Dziubałtowski, post #13

Weź pod uwagę, że HOL nie działa od wczoraj. Osób nadsyłających cokolwiek było na pewno bardzo wiele, a nie wszystko się nadawało. Nie sposób każdemu odpisać. Poniekąd rozumiem to. Gdzieś są podane jasne zasady jak ma wyglądać upload. Jeżeli nie spełnia wymagań, wówczas jest odrzucany bez dodatkowej informacji.

To tak jak na PPA, gdy temat się powiela, odsyła się klienta do FAQ bez żadnego zbędnego gadania. To nie jest problem nasz/HOL-a, że ludzie nie czytają zasad, a po jakimś czasie administracji się odechciewa odpisywać po raz n-ty to samo.

Podeślij mi to, co chciałeś im wrzucić. Zobaczę dlaczego tak długo czekasz i ewentualnie im to podrzucę.

[#15] Re: Czemu Hol olewa ludzi?

@Benedykt Dziubałtowski, post #13

Uważam, że to jest wredne.

Wredne jest to że pomoc zostanie odrzucona, czy to że nie otrzymasz informacji o tym?

Ostatnia modyfikacja: 21.08.2011 22:04:46
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem