[#12]
Re: Czemu Hol olewa ludzi?
@Shoonay,
post #11
Jest dokładnie tak, jak pisze Shoonay - załóż wątek i tam informuj. Jeżeli chcesz, mogę Ci w tym pomóc, bo znam połowę uploaderów z HOL. Możesz to do mnie wysyłać, ja będę robił upload i słał info.
Jeżeli update dotyczy poprawki informacji, to przez formularz na stronie można się kontaktować i poprawiają/uzupełniają w 48h. Jeżeli chodzi o obrazki, to wysyłka przez formularz kontaktowy jako ZIP nie ma sensu. Upload na serwer jest najlepszym rozwiązaniem. I to żadne ZIP-y tylko po prostu gołe pliki.
Odnośnie obrazków to drobna uwaga. Muszą być w odpowiednich rozdzielczościach i formatach. Shoty z gier nie zostaną przyjęte inne niż PNG. Nie można stosować filtrów, muszą być w oryginalnej rozdzielczości, jeżeli gra jest obsługiwana myszą nie może być widocznego wskaźnika. Shoty okładek, naklejek na dyskietki, manuali mają jeszcze bardziej restrykcyjne wymagania. Jeżeli wysłałeś im zdjęcie zrobione aparatem - zapomnij o publikacji. Obrób je najpierw tak, aby wyglądało tak jak inne publikacje na stronie.
Ważna uwaga, jeżeli popełnisz te błędy, upload będzie odrzucony i w 90% przypadków nie dostaniesz info dlaczego.