[#1] MAC i Freppp
Witam
Mam problem z SS i laczeniem sie internetu.
Mam Sdi i w ustawieniach .Problem jest z .device.
FreePPP 2.53 pokazuje ze sie laczy,ale tak nie jest.Nie dziala Icab i Macirc.
W FreePPP wpisuje w ACCount username,password - od SDi tak jak to robie w MAmi.W CONNETION
zaznaczam 115200 Bps i CTS & RTS (DIR) i z taka konfiguracja sie laczy - NA NIBY :(((
pomozcie :(
[#2] Re: MAC i Freppp

@De/Vision, post #1

Nie mozna wpisywac to samo co Miami, tylko nalezy udostepnic internet ShapeShifterowi tak jak drugiemu komputerowi. http://www.ppa.pl/software/software-netimac.html
[#3] Re: MAC i Freppp

@Andrzej Drozd, post #2

A Miami 3.0 ?
[#4] Re: MAC i Freppp

@De/Vision, post #3

Nie wiem, nie uzywalem, ale z tego co wiem to 3.0 nie potrafi udostepniac. W artykule jest wymieniony MiamiDX. Dodatkowo potrzebny jest vlink.device oraz vlinkmirror.device, a na MacOSie zainstalowany OpenTransport. Zapraszam na priv.
[#5] Re: MAC i Freppp

@Andrzej Drozd, post #4

Chyba sie mylisz Dr.Drozdzie :)))
Po wielu bojach udalo mi sie na MAc polaczyc z netem.sterownik w Sieci w SS trzeba podac Cnet.device.Pod Emulacja wpisac w TCP/IP:
ustawic na Manual i podac Dnesy i UserName.
To dla tych co maja wlasne Sdi lub Neo.
Miami prosze nie walaczac (to jest nie potrzebne)
Wszystko robimy pod Mac;kiem.Dp Laczenia si trzeba jeszcze program FreePP 2.6.2
Tam rowniez wpisujemy haslo,login,Ip jakie posiadamy I servery DNS. :P
[#6] Re: MAC i Freppp

@De/Vision, post #5

:)
Przydalby sie krotki artykul na ten temat.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem