[#1] Amiga1200 emulacja nes
Witam
chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc odpalenia romow nes ze starej konsoli posiadam Amige 1200 HDD 3GB czy istnieje jakis prosty emulator na moja amisie i gdzie moge go znalesc ?
[#2] Re: Amiga1200 emulacja nes

@nexus6, post #1

Oczywiście że istnieje:
http://hem.passagen.se/flubba/coolness.html
I powinien dobrze działać na Twojej Amidze.

Są również inne takie jak A/NES czy DarcNES ale te wymagają nieco silniejszej amigi niż gołej.

Ostatnia modyfikacja: 24.02.2010 01:49:06
[#3] Re: Amiga1200 emulacja nes

@bombermax, post #2

Z tego co pamiętam, z Coolness miałem jakieś problemy na Amidze 030/50MHz (oj nie pamiętam już szczegółów, jakieś zwichy, ale to może tylko u mnie) ale za to świetnie mi chodził darkNESs - bezproblemowo. Zagrywałem się dzięki niemu przez wieki w pierwszą część Final Fantasy.

[#4] Re: Amiga1200 emulacja nes

@BagoZonde, post #3

DarkNES wymaga coś więcej niż tylko 020... Coolnes jest najszybszy i najprostszy.... Kumpel zachwalał DarkNESa z powodu dopracowania i bezproblemowej obsługi sporej liczby gier. Tak tylko miał 040 gdzie nie każdy je mam :)

[#5] Re: Amiga1200 emulacja nes

@bombermax, post #4

Pewnie dlatego też zrezygnowałem z CoolNESs - było to daaawno temu (oj ziewa mi się, czas udać się do krainy błogiej nieświadomości). DarkNESs działał bezproblemowo więc polecam dopalić choćby lekko Amigę i cieszyć się naprawdę porządnym emulatorem :). Z tego co pamiętam, to AmiMasterGear (Sega) także chodził świetnie, dużo czasu spędziłem przy grach na Segę oraz fmsx (MSX superrrrr, ale c64 i tak love love ;)) ). Za to MySNES nawet jakoś powoli - ale zawsze - chodził na 040/40 z tym, że część tytułów krzaczyła się. Jeszcze tak z emulatorów innych "platform" to na pewno świetny jest emulator emuCPC dla Amstrada CPC i Spectrum128. Ale to mówię z pozycji posiadacza 040/40, zahaczając o 030/50 ;). SNES'a odpalam po prostu dzięki emulatorowi na Dreamcasta a tam wszystko kręci się super (gra 7th Saga rulaaaaa). Pozdrawiam ;)

[#6] Re: Amiga1200 emulacja nes

@BagoZonde, post #5

Tak tak zgadzam się w pełni :) kupić choćby 030/28Mhz i DarkNESs - jak już kolega chwalił się że jest dobry to musi coś w tym być :]

Żałuję że na moją maszynkę Nintendo DS nie ma i nie będzie emulatora Amigi.. po prostu układy w Amidze gubią konsolkę ;) Ale cóż! przynajmniej NesDS, SnemulDS, Jenesis i NeoDS jest i to w pełni rekompensuje brak UAE :)

[#7] Re: Amiga1200 emulacja nes

@nexus6, post #1

http://www.ppa.pl/artykul-NES.emulacja-10_47_820.html

[#8] Re: Amiga1200 emulacja nes

@reactor, post #7

Czyli to co już wiemy :)

AMInes nie został nigdy do końca zrobiony stąd liczba gier (niech będzie mapperów) została mocno uszczuplona tak jak to kolega ujął w reportażu.

[#9] Re: Amiga1200 emulacja nes

@bombermax, post #2

BOMBERMAX sciagnolem ten pliczek jak pisales i rozpakowalem sa tam dwa pliki coolNeSs zajmuje 44kb i coolNess.info zajmuje 4 kb i teraz co ma z nimi zrobic wrzucic na dysk i jakos zainstalowac ?
[#10] Re: Amiga1200 emulacja nes

@nexus6, post #9

Wydaje mi się, że w środku masz katalog a nie plik, w środku masz Installer. Polecam:

1) Wstawiać więcej przecinków i kończyć zdania. Nowe zdania zaczynać od dużej litery. To naprawdę nie boli. I sprawdzić co się napisało - naprawdę ciężko się to czyta a to nie pierwszy Twój post, nad którym łamałem sobie język.
2) Jeżeli masz problem z tak prozaicznymi rzeczami, mam nadzieję, że szybko to opanujesz i nie będziesz pytał jak uruchomić jakąś grę albo gdzie jest klawisz START na klawiaturze Amigi bo taki Ci się pojawił w emulowanej grze.

Przepraszam, że tak złośliwie, ale wyjdzie to wszystkim na zdrowie a szczególnie Tobie.
Powodzenia!

Ostatnia modyfikacja: 24.02.2010 22:11:26
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem