[#1] Battle ship zawiesza się...:(
Witam.Pomógł by mi ktoś z was z problemem wymienionym w temacie? Ta gra mi sie zawiesza miej wiecej w polowie wgrywania.Czyta dysk pojawiaja sie takie różne napisy-firmy itp.naciaskam prawy przycisk myszki lub lewy i wtedy gra sie zawiesza:(nic sie nie dzieje komp sie nie restartuje a te literki ktore ogulnie sie ruszaly tez sie zawieszaja.Fajnie jak by ktos mi pomogl bo to jest fajna gra szczegulnie jak sie z kims gra-polecam.Acha wersja ta jest starsza 87rok firma ELITE podaje link tej wersjii http://hol.abime.net/75

Ps:Jest jeszcze troche nowsza wersja tej gry(gorsza).Ta wgrywa mi sie bez zarzutu lecz w trakcie gry jakies dziwne rzeczy sie dzieja.
[#2] Re: Battle ship zawiesza się...:(

@klank, post #1

tez mialem podobny problem z ta gra i chyba dziala standardowo tylko na MC 68000 lub kic 1.3 cos z tego dokladnie nie pamietam. moze sproboj odpalic z loadera pod WHDLoad

http://www.whdload.de/games/BattleShips.html

jaka masz Amige?

jak A1200 to w boot menu mozna przelaczyc na udawanie kosci graficznych OCS/ECS i wylaczyc cache procesora, bo to moze byc tez przyczyna wieszania sie tej gry.

[#3] Re: Battle ship zawiesza siê...:(

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

Właśnie niestety Amisi nie mam:( Prubuje ją odpalić na emulatorze WinUAE.A może w ustawieniach trzeba coś zmienić? Mam ustawienia takie jak były proponowane w tym [odnośnik usunięty przez moderatora] .Inne gry chodzą praktycznie bez zarzutu.
[#4] Re: Battle ship zawiesza siê...:(

@klank, post #3

Problem zapewne tkwi w konfiguracji emulatora. Zapoznaj się z artykułem dotyczącym tego tematu (dział Programy).
[#5] Re: Battle ship zawiesza siê...:(

@mailman, post #4

Okej.A może problem wystepuje poniewarz mam za starą wersje..WinUAE 0.8.25
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem