[#1] Prince of Persia
Mam problem z uruchomieniem Prince of persia w WIN UAE. Prosze o pomoc
[#2] Re: Prince of Persia

@bart120, post #1

A skad u licha kto ma wiedziec jaki ty masz problem? Zastanow sie!
Na pewno masz problem z zadawaniem pytan.

Ostatnia modyfikacja: 16.08.07 20:46
[#3] Re: Prince of Persia

@bart120, post #1

Przeinstaluj Windows.

[#4] Re: Prince of Persia

@bart120, post #1

Popatrz w Faq jak należy zainstalować Win UAE. Jak to nie pomoże, to napisz co konkretnie się dzieje. ;)
[#5] Re: Prince of Persia

@bart120, post #1

Zapewne robisz coś źle. Najlepszym rozwiązaniem będzie robić wszytko dobrze, a wtedy te gry zadziałają.
[#6] Re: Prince of Persia

@Jaszczur, post #5

Wyskakuje mi niebiesko okienko i pisze cracked by ....... i dalej nic sie nie dzieje tak mam z wiekszoscia gier
[#7] Re: Prince of Persia

@bart120, post #6

trzeba cos nacisnac:), jakies fire czy inne lmb, po prostu wyczaj jak masz przypisane klawisze w uae

[#8] Re: Prince of Persia

@Fazior, post #7

Ja wiem gdzie mam klawisz fire bo wiekszosc gier mi chodzi niestety jest taka czesc np. prince gdzie najpierw sie uruchamia a potem wyskakuje niebieski ekran z napisem i naciskalem juz wielokrotnie klawisze wszystkie i nic.
[#9] Re: Prince of Persia

@bart120, post #8

U mnie działa enter w tym miejscu, przy ustawieniu klawiatury B. Często trzeba najechać myszą/joystick'iem na opcję dalej/zatwierdź i wcisnąć fire

[#10] Re: Prince of Persia

@AS, post #9

nie mozna tam nic kliknac jest to niebieski ekran i napis cracked by.... i nic wiecej nklikalem wszystko nie wiem co jest nie tak
[#11] Re: Prince of Persia

@bart120, post #10

Hmmm, tak się zachowuje, jakby klawiatura nie zadziałała. W tym miejscu co jest napis cracked powinno nacisnąć się fire lub enter. Odpaliłem u siebie specjalnie tę grę i enter zadziałał. Zobacz ustawienia klawiatury i poeksperymentuj. Ja mam w pierwszym mouse, a w drugim klawiatura B. I działa.

[#12] Re: Prince of Persia

@AS, post #11

Czasem trzeba nacisnac ESC (tak bylo chyba w crackowanym ruff'n'touble o ile pamietam). Ewentualnie mozna poszukac wersji gry crackowanej przez inna grupe;)

[#13] Re: Prince of Persia

@Lorak, post #12

a skad masz tego prince of persie. ja juz sciagalem z roznych stron kilka i ciagle to samo juz nie mam sily to samo z flashback
[#14] Re: Prince of Persia

@bart120, post #13

Nie pisze ze mam PoP w ktorym trzeba nacisnac ESC tylko ze sa takie intra w niektorych grach. Poza tym ja mialem wszystkie gry przegrywane z dyskietek od kumpli a w moim PoP z tego co pamietam naciskalo sie LMB.

[#15] Re: Prince of Persia

@Lorak, post #14

Caly czas wyskakuje mi cracked by angels. nie wiem juz co robic probowalem sciagac z roznych stron rozne konfiguracje i nic.
[#16] Re: Prince of Persia

@bart120, post #15

U mnie też wyskakuje Angels. Wciskam lewy klawisz myszki (jednak nie enter, widocznie w innej grze enter, a sprawdzałem kilka na raz) i przechodzi dalej (specjalnie teraz to uruchomiłem, aby sprawdzić jeszcze raz). A dalej myszką ustawia się nielimitowaną liczbę żyć (jak chcesz) i nielimitowany czas (też jak chcesz). Po zaakceptowaniu tych pomocy lub nie, jedziesz myszką na dół i naciskasz start game. I wczytuje się gra. Jeśli nie działa, to sprawdź, czy masz dobrze ustawioną mysz i klawiaturę w preferencjach. A jeśli to nie pomaga, to najlepiej kupić Amigę 500 i tu będzie wszystko chodzić jak trzeba.

Ostatnia modyfikacja: 19.08.07 12:11
[#17] Re: Prince of Persia

@bart120, post #13

Mam wielką prośbę; jak już prosicie o pomoc to UŻYWAJCIE pytajników, wykrzykników, kropek i przecinków, a zdania zaczynajcie z dużej litery. Jak widzę zdanie w stylu:
"czy wie ktoś czemu mi to nie działa. a skąd to macie. bo ja zkrakowałem z www.debestkraki.pl. a widzieliscie to"
to mnie trafia (nie mówiąc już o tym, że nawet nie chce mi się reszty czytać)

Ostatnia modyfikacja: 19.08.07 12:12
[#18] Re: Prince of Persia

@AS, post #16

Przyszła mi do głowy jeszcze jedna ważna rzecz. Jakiego obrazu romu używasz? Jeśli emulujesz Amigę 500 z romem 3.1 od Amigi 4000, to ten hack Angels Ci się po prostu wiesza. Zastosuj rom 1.3 i emuluj Amigę 500 i powinno chodzić.

[#19] Re: Prince of Persia

@AS, post #18

Faktycznie mialem kickstart 2.0 ale teraz ustawiłem 1.3 i dalej sie tak jakby wiesze. Juz nie wiem co robic.
[#20] Re: Prince of Persia

@bart120, post #19

Może niech ktoś Ci podeśle plik z ustawieniami UAE, bo tak to możesz jeszcze kilka lat tu spędzić. ;)
Hmm, może masz np. za dużo pamięci ustawionej, może jeszcze coś, kombinacji może być wiele.

Ostatnia modyfikacja: 20.08.07 19:56
[#21] Re: Prince of Persia

@deez, post #20

a kto mógłby mi przesłać ustawienia różnych amig od amigi 500 do amigi 1200. moj mail bart120b@gmail.com

z gory dzieki !!
[#22] Re: Prince of Persia

@bart120, post #21

Przecież w WinUAE są takie ustawienia. Może byś w końcu przejrzał ten program porządnie?

[#23] Re: Prince of Persia

@Pinto, post #22

Przejrzalem WinUAE i nie ma tam ustawien. Ja mam ustawienia od jednego goscia ale nie moge ale wlasnie na tych ustawieniach nie dziala na amidze 500. Nie wiem jak to odpalic !!!!
[#24] Re: Prince of Persia

@bart120, post #23

RTFM!!!!!!!
Czytać manuali i tego co na ekranie "jezd" napisane bozia nie "naóczyła"? :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem