[#1] Problem z workbeanch
Witam, ostatnio ściągnąłem sobie winUAE , wyszukałem instrukcję obsługi , szło mi całkiem dobrze do póty do póki "wy emulowana" amiga nie poprosiła o dyskietkę z workbeanch , ponieważ pliki dołączone do emulatora nie były obrazem a normalnym folderem spakowanym w rarze. Czy jest jakiś sposób żeby z tego folderu zrobić wirtualne dyskietki ? Przeglądałem forum ale znalazłem tylko sposoby z wykorzystaniem amigi a ja nie mogę jeszcze na niej nic zrobić.
[#2] Re: Problem z workbeanch

@volf, post #1

Do emulatora? Do emulatora ani Kickstart, ani WB nie jest dołączony.
Jeśli masz w to spakowane to rozpakuj w jakimś folderku, a potem pobaw się w menu Hard Drives.

[#3] Re: Problem z workbeanch

@pwe, post #2

Jest dołaczone, ale w pakiecie płatnym, bo nie są o części darmowe.
Kickstart i dyskietki były kiedyś w pakietach cloanto.

[#4] Re: Problem z workbeanch

@Kaczus, post #3

Wyraziłem się nie precyzyjnie , wb pojawił się po wypakowaniu aiab i nie wiem co dalej, w instrukcji pisze "W odpowiednim momencie zostaniesz poproszony o dyskietkę Workbench 3.x (TIP: F12, zakładka Floppies). Jeśli masz właściwą dyskietkę, w następnym kroku powinieneś wybrać rozdzielczość," . Co dalej, nie wiem ..
[#5] Re: Problem z workbeanch

@volf, post #4

Co dalej? Kupić AmigaOS3.1 albo od razu 3.9.
[#6] Re: Problem z workbeanch

@kmilota, post #5

mam już OS 3.9 rad byłbym gdyby ktoś mi wytłumaczył jak go zainstalować, czy może po prostu wrzucić na wirtualny dysk
[#7] Re: Problem z workbeanch

@volf, post #1

!google +winuae +workbeanch

[#8] Re: Problem z workbeanch

@volf, post #6

W Twoim przypadku najlepiej zainteresować się AmigaSYS3 lub Amikit'em. Skorzystaj z wyszukiwarki na tym portalu. Powodzenia!

[#9] Re: Problem z workbeanch

@volf, post #6

Jakbyś miał oryginalny, to wiedziałbyś co zrobić.
[#10] Re: Problem z workbeanch

@kmilota, post #9

Jak by miał pirata też by wiedział. Jak by przynajmniej godzinę przeznaczył na poczytanie forum i przeszukania google. Ale gdzie tam, jemu trzeba pomóc, podać wszystko na talerz. Inaczej będzie zmierzły i smutny. Nie pisał bym tego gdyby temat winuae nie był tu wałkowany raz w tygodniu. A tak to ma koleś bure za lenistwo.

Ostatnia modyfikacja: 23.12.07 12:13
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem