[#1] Amithlon: EmuNet i Etherbridge ?
Witam
Czy dzięki któremuś z tych dwóch programów będę mógł połączyć się z internetem na Amithlonie ?
Bardzo zależałoby mi na instrukcji instalacji sterowników do tych 'ustrojstw' oraz konfiguracji Miami (lub innego pakietu TCP/IP).

Mam kartę D-Link 520+ (chipset acx 100)

[#2] Re: Amithlon: EmuNet i Etherbridge ?

@Yatterman, post #1

Witam!

Skoro dowiedziałeś się o istnieniu w/w programów tzn. google (i)lub znajomy (lub odwrotnie) + cośtam ===>> aminet.net), to warto było poczytać o nich małe co nieco /przynajmniej początek/ a dowiedziałbyś, że:

1.) 1998 r. - EmuNet -
This is a device driver program for Amiga & PC/AT Emulator boards, enabling Amiga side access PC Network cards.

2.) 1999 r. - Etherbridge -
- works with A2088, A2286 and A2386 Bridgeboards
- works with every PC network card (you need the
right (ms)dos packet driver for this)

U mnie od czasu zakupu Amiga OS XL /czytaj Amithlona/ + sieciówki Kingstona na układzie RealTek RTL-8029 + Miami internet chodzi bez problemu.

[#3] Re: Amithlon: EmuNet i Etherbridge ?

@Yatterman, post #1

Myślę, że o ile komukolwiek kiedykolwiek uda się obsłużyć bezprzewodową kartę sieciową (bo chyba o takiej mowa) pod Amithlonem, to będzie to karta oparta o Prism.
Innymi słowy odpowiedź na zadane w wątku pytanie brzmi: nie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem