[#1] Picasso v3
Zamierzam sie wlasnie do kupienia w eFunzine Amithlona.
I czytam w opisie, ze zawiera Picasso v3 - to jakis chwyt marketingowy?Bo z tego co mi wiadomo to najnowsza wersja na 68k to v2.1b.

Jesli sie myle to prosze mnie poprawic, jesli naprawde istnieje wersja P96 v3 to ciekaw jestem co nowego wnosi i jakies sa roznice w osiagach np w sysspeed.

Czy wogole ktos uzywa tego Amithlona z eFunzine?Bo mam pare pytan do takiego uzytkownika.
[#2] Re: Picasso v3

@stebel, post #1

Picasso 3.x zawiera pewnie wsparcie do jakichs PC-towych kart graficznych. Nic wiecej. Poza tym, pewnie bedziesz mial problem z uruchomieniem Amithlona na wiecej niz 256 kolorach. Ja ostatni raz uzywlem go 7 lat temu i juz wtedy moj komputer byl "za nowy". Pojawily sie pozniej jakies laty, patche i inne wynalazki jako update, ktore to pozwalaly na uruchomienie takiego GeForce 4 w 24 bitach ale miej swiadomosc, ze czeka cie grzebanie w googlach

Pytaj eNgine'a - on chyba dalej tego uzywa.

[#3] Re: Picasso v3

@_arti, post #2

a wiesz moze jakie to konkretnie karty pc?
Te poprawki sa w rtg.library czy odnosie sie to do jakis konkretnych plikow #?.card?
[#4] Re: Picasso v3

@stebel, post #3

Nie wiem, strzelam, ze to drugie. Jakie karty dzialaly? Z tego co pamietam - RivaTNT, GeForce 256/2/2MX i *chyba* 3. 4Ti na pewno juz nie. No i VooDoo3 oczywiscie - nawet akceleracja 3D przypadkowo dzialala z jakims tam sterownikiem ;)

Ostatnia modyfikacja: 12.05.08 12:29
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem