[#1] Gry HDF co z tym zrobić
Cześć.
Pobrałem z Planetemu plik Dune 2 hdf,jak mam go zainstalować na dysku.
Commodore Amiga - Hardfiles - HDF
[#2] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@pyzio, post #1

hdf to jest obraz dysku twardego, podlacz dysk z amigi do pc, pod uae podmotuj ten dysk z amigi i ten plik hdf, nastepnie przekopiuj jego zawartosc.

[#3] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@Banderas, post #2

Za duzo roboty jak dla jednej gry,nigdy tego nie robiłem a tym bardzie nie mam juz winuae.
Może ktoś wie gdzie można pobrać gry które można zainstalować na HD,szukam Diune 2 mam problem z odpaleniem tego na WHDLoad
[#4] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@pyzio, post #3

gry powinno się kupować :P

[#5] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@pyzio, post #1

Planet Emu jest na legalu tak jak back2roots?

[#6] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@pyzio, post #3

Tutaj nie dostaniesz odpowiedzi na to pytanie.

[#7] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@pyzio, post #1

FAQ

[#8] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@pyzio, post #1

Ech... skoro już coś ściągałeś z w/w strony, to lepiej byś ściągnął wersję w ADF... a wiem że na pewno jest.

Czasami ludzie mnie rozwalają. Zamiast trochę pomyśleć to utrudniają sobie życie.

A swoją drogą, oryginalną grę Dune 2 obecnie można kupić za grosze...

[#9] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@El Amigos, post #5

Nie sądzę. Strona jest raczej jedną z tych działających na granicy prawa autorskiego. Po prostu nikt jeszcze się nie upomniał o prawa do wystawionych tam gier...

[#10] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@Solo Kazuki, post #9

Zdecydowanie wolę grać na HD jak z dyskietki,nie sądzę abym utrudniał sobie życie,napisz proszę gdzie mogę kupić Dune za grosze skorzystam.
[#11] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@pyzio, post #10

Zdecydowanie wolę grać na HD

To sciagnij wersje WHDLoad.

Pozatym, jezeli Dune2 mozna uzywac z HD, to nic nie szkodzi aby sciagnac ADF, zrzucic je na dyskietki i zainstalowac na HD (przegrywajac ich zawartosc do jednego katalogu i byc moze asignujac). Z drugiej strony, przeciez jezeli Dune2 chodzi na HD, to tam (na tych dyskietkach) powinien byc jakis instalator :)

Masz jeszcze "setna" opcje. Idz do kolegi ktory ma WinUAE.
[#12] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@pyzio, post #10

opcja nr 101 - instalnij uae jeszcze raz - to kilka minut i jakies max 40 klikow myszka;)

[#13] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@Andrzej Drozd, post #11

Chodzi bez problemu na hd, wystarczy zrobić Assigny "duneii_1" "duneii_2" itd, nie potrzeba whdload...

[#14] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@El Amigos, post #5

nie, planet emu to ciagle jeszcze zlodzieje.
[#15] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@pyzio, post #10

A KTO ci każe grać z dyskietki? Myślisz że ten HDF to co? Po prostu zainstalowana z dyskietek (zapewne ADFów) wersja. Wszystko co jest na HDFach (podpowiem: HDF = Hard Disk File) da się zainstalować na HD (bezpośrednio lub za pomocą np WHDLoad).

[#16] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@pyzio, post #1

Ściągnij wersję dyskietkową. Uruchom system z dysku twardego. Załaduj pierwszą dyskietkę do flopa i uruchom instalera hd.
Swoją drogą granie w DUNE 2 bez dysku twardego jest troszkę męczące chociaż za dawnych lat nie każdy miał twardziela i żonglowało się dyskietkami.

Ostatnia modyfikacja: 24.06.2008 19:01:11
[#17] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@Solo Kazuki, post #8

Chętnie bym kupił tą grę ale gdzie - szukam już tyle lat ni nie znalazłem jeszcze oferty sprzedaży.
[#18] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@Solo Kazuki, post #9

Nie powiedziałbym. Większość starych gier to abandonware.
[#19] Re: Gry HDF co z tym zrobić

@end, post #18

FAQ

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem