[#1] Napalm rozdzielczosc i rtg lib
Witam!
Czy Napalm to grafika max 640x512 czy moze wyszly jakies ulepszenia?

Przy okazji takie male info o RtgMaster.library. Co ja sie nameczylem i nawgrywalem roznych wersji tej biblioteki i rtg.library probowalem z roznych zrodel wszystkiego co na Aminecie i ... nic. Wciaz komunikat (zolty guru meditation nie czerwony) ze nieprawidlowo zainstalowana rtgmaster libs i blad 0003.
Okazalo sie ze winuae (mam 1.5.3) musi miec w CPU & FPU koniecznie zaptaszkowany koprocesor FPU->CPU Internal (more compatibile mam tez zaznaczone), procek 040 bo przy 060 cos tez mi nie dziala.

Tomek

Ostatnia modyfikacja: 04.02.2009 18:50:14
[#2] Re: Napalm rozdzielczosc i rtg lib

@123tomek, post #1

Czy Napalm to grafika max 640x512 czy moze wyszly jakies ulepszenia?

640 to maksimum.

W WinUAE wybierz konfigurację tak jak na screenie:

To najlepsze rozwiązanie dla początkujących. Potem wywal Flopa DF1, ustaw więcej pamięci Z3 i RTG (np. 256 i 64), jakąś rozdzielczość, a resztę zostaw. I będzie wszystko grało.

Ostatnia modyfikacja: 04.02.2009 21:19:53
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem