[#1] formatowanie dysku pod winuae pomocy ;/
robić tak jak na tej stronie http://valwit.net/uaehd.html , mam dysk HITACHI o pojemności 3.9 G i ma fat 32 , w winuae wywala mi taki blab

Warning:The drive safety check is active , Selected drive is not empy and non-RDB partitioned

i zworki przestawialem i sam dysk bez cd-romu pod lancz alem pod taśmć już nie mam głowy co dalej :( dodam ze nigdy nie formatowałem hdd pod winuae powiedzcie co złe robić

[#2] Re: formatowanie dysku pod winuae pomocy ;/

@WoYtEk, post #1

Błąd pokazuje bo dysk nie jest pusty lub nie jest w formacie RDB czyli amigowskim (przetlumaczylem Ci komunikat ktory jest tak oczywisty ze czterolatek go rozumie). Jezeli zaznaczasz odpowiedni dysk to mozesz go zignorowac i uzywac z UAE.

[#3] Re: formatowanie dysku pod winuae pomocy ;/

@WoYtEk, post #1

odpal WinUAE z opcją -disableharddrivesafetycheck to nie będzie się upominał.
[#4] Re: formatowanie dysku pod winuae pomocy ;/

@recedent, post #3

o ile sie nie myle od ktorejs wersji mozna to zaznaczyc w gui i przeforsowac uzycie dysku.

[#5] Re: formatowanie dysku pod winuae pomocy ;/

@WoYtEk, post #1

Musisz urzyc programu MBR Eraser i sformatowac zerowy sektor dysku potem bedzie na 100% wszystko dzialac. Mialem podobny problem. Daj znac jak bedziesz mial problemy ze znalezieniem tego programu. Udostepnie tobie obraz plyty zajmuje bardzo malo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem