[#1] przygotowanie CF HD pod UAE dla A600
Panowie, jestem świeży w temacie UAE oraz Amigi i chyba porwalem sie z motyka na slonce... ale po kolei. Planuje do mojej A600 dolozyc CF na odpowiedniej przejsciowce oraz PCMCIA CF do przenoszenia danych z PC na Ami i odwrotnie. Zainspirowany przez forum oraz artykuly na PPA skompletowalem potrzebny hardware i zabralem sie za instalacje systemu pod WinUAE. I tu pojawily sie schody.
- karte CF ktora ma sluzyc jako HD prawidlowo udalo mi sie przygotowac jedynie uzywajac dyskietki install Workbencha 3.1, karta nie jest widziana jako dysk w Workbench 2.1. Wszystko wedlug: http://valwit.net/uaehd.html. Czy to nie bedzie problemem dla A600?
- po sformatowaniu karty pod 3.1 udalo mi sie zainstalowac Workbencha 2.1 i pojawil sie kolejny problem - jak wrzucac oprogramowanie/dane na ta amigowa partycje. Windows XP jej nie widzi, WinUAE pod 2.1 nie widzi zawartosci dyskow NTFS... W ten sposob jestem odciety od zasobow Aminetu, pozostaja tylko obrazy adf, czyli w 99% gry
- z czym wiaze sie kolejny problem... nie moge dodac sterownikow do PCMCIA...

Wiem, ze jest sporo podobnych tematow na forum, ale zaden nie wyjasnia jak rozwiazac powyzsze problemy. Z gory dzieki za pomoc...
[#2] Re: przygotowanie CF HD pod UAE dla A600

@Cube, post #1

> Planuje do mojej A600 dolozyc CF na odpowiedniej przejsciowce oraz PCMCIA CF do przenoszenia danych z PC na Ami i odwrotnie.

... czyli beda 2 karty.
Do przenoszenia danych z pc uzyj karty CF sformatowanej na FAT. Amiga odczyta ja za pomoca pakietu FAT95 (aminet)
Druga karte pozostaw w czystym FFS.

- to czy winuae widzi partycje pecetowe zalezy od ustawien emulatora. Jest tam odpowiednia opcja do "montowanie" tych partycji
- adf to obrazy dyskietek, wiec dane tam nagrane nie musza byc grami. Mozesz bez problemu nagrac tam pliki z aminetu i odtworzyc na Amidze poprzez nagranie ADF na dyskietke, lub poprzez podmontowanie wirtualnej dyskietki (pakiet xfs - aminet)
[#3] Re: przygotowanie CF HD pod UAE dla A600

@Cube, post #1

"WinUAE pod 2.1 nie widzi zawartosci dyskow NTFS..." - w winuae masz możliwość dodania folderu jako dysku, w ten sposób przenoszę sobie pliki między amigą i PC

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem