[#1] Mam problem
Pobrałem z www AmiKit, mam plik ROM, uruchamiam emulacje, uruchamia się AmigaDOS, wybieram język instalacji polski, wyskakuje komunikat z kąd zainstalować system: Amiga Os 3.5 Amiga Os 3.9 Amiga XL czy Amiga Forever, klikam Amiga XL i nic się nie dzieje, wyskakuje komunikat aby włożyć płytę a CDROM nawet nie zareaguje mimo, że znajduje się w nim płyta z miga XL.

Z góry dzięki za pomoc.
[#2] Re: Mam problem

@Mleko, post #1

[#3] Re: Mam problem

@APC74, post #2

Ustawionie, i nic się nie dzieje, nawet jak by płyta byłą zła to chociaż powinien ją ruszyć a tu nic zupełnie się nie dzieje....

:(
[#4] Re: Mam problem

@Mleko, post #1

czy ta plyta to na pewno AmigaXL ?
[#5] Re: Mam problem

@Norbert, post #4

Płyta nie jest oryginalna, w każdym bądź razie pisze na niej XL a korzystając z WinUAE zainstaluje się Amithlon, w płycie też są katalogi AmigaXL i AmigaOs 3.9 więc wynika na to, że jest to XL.

Po za tym CDROM powinien chyba zacząć czytać płytę i dopiero pokazać błąd a w moim przypadku błąd pojawia się od razu.
[#6] Re: Mam problem

@Mleko, post #5

Jesli na nazwa plyty sie nie zgadza to nie bedzie zadnej reakcji
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem