@michalmarek77,
post #5
jestem właśnie po skonczonym teście kilku gierek na Amige.
Używałem starszej wersji uae4all...
-Turrican2 - świetnie!
-Alien Breed 2 - miód
-Wings of Fury - super
-Another World.... cudownie! :))
sprzęt jest super i wart swej ceny. Budzić jednak niepokój może wyświetlacz OLED. czasami pojawiają sie na nim losowo stuck pixele, które czasami są a czasami nie ma ich w ogóle (tak czy inaczej nie widoczne dla oka przy rozgrywce ;) ). Sam wyświetlacz OLED jest przepięknie kolorowy... aż się wierzyć nie chce :) Zgredy mówiły że 320x240 tylko ... ale porównajcie sobie OLEDa z LCD to sami stwierdzicie że taki LCD o 2 czy 3 krotnie wiekszej rozdziałce nie moze sie równać z tym OLEDem! mam po prostu porównanie z PSP 3004 (którego również użytkuje).
Gry chodzą z pełnym dźwiękiem, nie podkręcałem procka jeszcze, na standardowych ustawieniach tj. 533Mhz gra się przyjemnie! a można podkręcać nawet do 880Mhz stabilnie!
sprzęt ma kartę 3D i to widać. DivX bez najmniejszego problemu :)
opcje Uae4All również wspierają wstępnie tryb z kartą graficzną ale z tego co wiem nie jest jeszcze w pełni obsługiwany (tzn. że w przyszłości gry będą chodzić czy też wczytywać się szybciej - obecnie sam CPU jest męczony :P )
design - przepiękny! spasowania idealne, 3-kolorowa obudowa, ślicznie się świeci i widać ze mimo że to Azja to ze spokojem może konkurować z Europą czy USA jeśli chodzi o miss/mistera wśród konsol :D prześliczna konsola! na zdjęciach/youtubie wychopdzi całkowicie inaczej, nie widać tam po prostu szczegółów!
suma sumarum nie żałuję!
EDIT:
byłbym zapomniał. MAME/SNES/SEGA oraz inne 8/16bitowce są obsługiwane w pełnej szybkości i miodności audio/wizualnej ;) sprawdzałem multum gier - wszystko OK!!! :)
Ostatnia modyfikacja: 07.04.2011 23:12:04