[#1] GP2X Wiz
Witam!

Czy ktoś byłby chętny na GP2X za cenę 145dolarów?
Chodzi o model Wiz który to jest bardzo silny i w pełni 100% szybkości działania oraz 100% graficznej jakości (wiz ma akcelerator 3D) działa UAE na nim.

Jeśli ktoś byłyby chętny, pisać, zamówienia dokonuje około wtorku. Oczywiście dla siebie też 1 biorę.

Cena zawiera już koszt paczki.

[#2] Re: GP2X Wiz

@bombermax, post #1

dziś przy odrobinie czasu wrzucę pełną recenzję jeśli chodzi o kwestie Amigi, wrzucę jakieś filmiki oraz zdjęcia, sprzęt mam już u siebie ;)

[#3] Re: GP2X Wiz

@bombermax, post #2

Czesc,

Jest jakas nowsza wersja niz ta sprzed kilku lat? Ten o ktorym pisze mial jakis problem z ekranem (diagonal crack).

Jesli chodzi o emulacje to ponoc Dingoo A320 jest wydajniejszy i bardziej wspierany przez scene homebrew (coraz lepsze emulatory), choc UAE na to nie przeniesli jeszcze. Czesc gier ktore pamietamy z Amigi jest taka sama np. na Sega MD a z tym Dingoo ponoc niezle sobie radzi. Do tego ponoc niezla emulacja GBA, choc ponoc duzy problem ze SNESem (ale jak pisalem - scena pracuje)

Temat ogolnie interesujacy, zapowiadane jest nowe Dingoo (A330, ale uwaga na Allegrowe fake'i), jest tez Gemei (ponoc stworzony przez czesc team'u Dingoo).

Pozdro.
Sachy
[#4] Re: GP2X Wiz

@sachy, post #3

ja nie mam wersji GP2X tylko GP2X Wiz. Problem naprawiono, diagonalna linia moze sie pojawic ale we firmware starszym, jest to wina softu nie hardware.

http://www.youtube.com/watch?v=jhLea2AOEWI&feature=related

za przeproszeniem Dingoo to ****....
....ma też problemy z emulacja amigi.
GPX/GPH Canoo jest najnowsza, ale nie wiem czemu to jej poprzedniczka Wiz (z 2009 roku) bardziej przypadła mi do gustu.

[#5] Re: GP2X Wiz

@bombermax, post #4

Napisz jak sprzet chodzi....

Ja mialem kiedys GPX'a pierwsza wersje, sprzet wtedy byl boski.
Obecnie raczej korzystam z PSP /namietnie/, badz Ipod'a /namiętniej/.

Wiem, ze emulatory sa swietne - szkoda ze nie przeczytalem Twojego posta wczesniej, pewnie bym sie skusil :)
Tak czy siak opisz jak widzisz ten sprzęt- generalnie nie wiem czy potrzebuje takiej maszynki skoro obecne handheldy (+3ds wkrotce) daja rade - mam jednak sentyment do GPX'a , no i faktycznie ani na ipodzie, ani na PSP winuae nei dziala tak by mozna tego bezproblemowo uzywac.

Pozdrawiam

[#6] Re: GP2X Wiz

@michalmarek77, post #5

jestem właśnie po skonczonym teście kilku gierek na Amige.

Używałem starszej wersji uae4all...

-Turrican2 - świetnie!
-Alien Breed 2 - miód
-Wings of Fury - super
-Another World.... cudownie! :))

sprzęt jest super i wart swej ceny. Budzić jednak niepokój może wyświetlacz OLED. czasami pojawiają sie na nim losowo stuck pixele, które czasami są a czasami nie ma ich w ogóle (tak czy inaczej nie widoczne dla oka przy rozgrywce ;) ). Sam wyświetlacz OLED jest przepięknie kolorowy... aż się wierzyć nie chce :) Zgredy mówiły że 320x240 tylko ... ale porównajcie sobie OLEDa z LCD to sami stwierdzicie że taki LCD o 2 czy 3 krotnie wiekszej rozdziałce nie moze sie równać z tym OLEDem! mam po prostu porównanie z PSP 3004 (którego również użytkuje).

Gry chodzą z pełnym dźwiękiem, nie podkręcałem procka jeszcze, na standardowych ustawieniach tj. 533Mhz gra się przyjemnie! a można podkręcać nawet do 880Mhz stabilnie!

sprzęt ma kartę 3D i to widać. DivX bez najmniejszego problemu :)
opcje Uae4All również wspierają wstępnie tryb z kartą graficzną ale z tego co wiem nie jest jeszcze w pełni obsługiwany (tzn. że w przyszłości gry będą chodzić czy też wczytywać się szybciej - obecnie sam CPU jest męczony :P )

design - przepiękny! spasowania idealne, 3-kolorowa obudowa, ślicznie się świeci i widać ze mimo że to Azja to ze spokojem może konkurować z Europą czy USA jeśli chodzi o miss/mistera wśród konsol :D prześliczna konsola! na zdjęciach/youtubie wychopdzi całkowicie inaczej, nie widać tam po prostu szczegółów!

suma sumarum nie żałuję!
EDIT:
byłbym zapomniał. MAME/SNES/SEGA oraz inne 8/16bitowce są obsługiwane w pełnej szybkości i miodności audio/wizualnej ;) sprawdzałem multum gier - wszystko OK!!! :)

Ostatnia modyfikacja: 07.04.2011 23:12:04
[#7] Re: GP2X Wiz

@bombermax, post #6

hmn.....
podjarales mnie troche:)

maila mam w profilu, jesli mozesz daj znac skad sciagnales tego gpx'a.
Mam tylko nadzieje , ze zona mi nie luknie na skrsynke, bo za konsole to chce mnie zabic:)hehehe

Ale co tam:)raz sie zyje :)

Pozdrawiam

[#8] Re: GP2X Wiz

@michalmarek77, post #7

ja też jestem bardzo zainteresowany. jak to to zamówić i gdzie? Może jak w kilka osób się zamówi, to będzie troszkę taniej?

[#9] Re: GP2X Wiz

@bombermax, post #4

Hm, od jakiegos czasu napalalem sie na Dingoo, szczegolnie liczylem na nowe real-A330... Alternatywnie Canoo, ale piszesz ze starsza wersja lepsza... mozesz rozwinac temat dlaczego?

Dzieki. Ogolnie zainteresowany jestem i zastanawiam sie czy dolaczyc do zamowienia.

Pozdro.
[#10] Re: GP2X Wiz

@bombermax, post #1

Przepraszam, a co to ma wspólnego z Amigą ?. Czy ten wątek nie powinien być w dziale UAE/Amithlon ?

[#11] Re: GP2X Wiz

@bombermax, post #4

Nie moge sie z toba, zgodzic. Dingoo to naprawde fajna zabawka(moj kumpel ma i mialem z tym kontakt prawie codziennie). Emulacja jest naprawde na wysokim poziomie, bateria trzyma wystarczajaco dlugo, klawisze bardzo dobrze dzialaja, a cena jest naprawde dobra(82$ w tym wysylka do polski). Wybral bym Dingoo ze wzgladu na fakt, ze w polsce są ludzie którzy kodzą na ten sprzęt, w razie problemu tworzą oni polski support. Po instalacji linuxa na tej zabawce psx jest emulowany rownie szybko co na moim dellu x30 ktory ma procesor xscale 624mhz.

[#12] Re: GP2X Wiz

@bombermax, post #6

EEEE, w ameryce i europie praktycznie nie powstawaly handheldy-konsole jedyne jakie znam to gizmondo(europa) i tapwave zodiac(usa), reszta to azja(nds, psp, dingoo gp2x).

Ostatnia modyfikacja: 08.04.2011 17:40:46
[#13] Re: GP2X Wiz

@arti4-92, post #12

ATARI LYNX

Wiecie, osoby tworzące tego handhelda nie robili go dla Atari. Faktycznie, robili go i szukali producenta sprzętu. W końcu dotatarli do Nintendo. Zostali umówieni na spotkanie. Wiecie, właściciel nintendo, itd. Zanim jednak doszło do prezentacji, BigBoss poprosił o pewne pudełko i o Pana Gunpei Yokoi.
I wtedy pierwszy raz przed kims spoza Nintendo został zaprezentowany GAMEBOY. Twórcy niemal się załamali - wyratowało ich Atari i wydało ten sprzęt na rynek. Niestety już po proemierze GameBoy'a ......

Świetna konsola! Lynx. Gameboy w sumie tez :)

Pozdrawiam

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[#14] Re: GP2X Wiz

@waldiamiga, post #10

Po co ten flame?

uzywasz amigo podobonych mutantow, Efika, eMACi i inne pierdy a piszesz posty tez w dziale Amiga?

mysle ze jesli cos jest nie tak to moderator mi to napisze

Chopaki jesli brac to kazdy z osobna, bo urzad celny sie dowali jak bedzie wiecej niz chyba 150euro razem....

[#15] Re: GP2X Wiz

@bombermax, post #1

Witam.

Przyznam, że również ja przymierzam się do zakupu konsoli z tej samej firmy co WIZ. Jednak bardziej skupiam się na jej następcy GP2X Caanoo. Różnica to większy (3.5") ekran (LCD!), analog stick zamiast d-pada, oraz więcej pamięci RAM. Jednak cena to ok 30$ więcej. Chciałbym CI się spytać poprzez co kupowałeś swoją konsolę i jak wygląda sprawa z cłem. Bo może jednak skusze się na WIZ-a :)
[#16] Re: GP2X Wiz

@michalmarek77, post #13

W sumie gdyby nie prądożerność kto wie co by było. Dzisiaj kiedy są dobre akumulatorki... .
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem