Walking in Circles - klasyczne interko. Całkiem przyjemne, fajna muzyczka.
4TFT - fajna "czwóreczka".
Umbilicus Mundi - tragedia. 5 minut precalcu i rzecz, którą wydaje mi się, że już kiedyś widziałem.
Ja właśnie od 2 dni siedzę na http://bptv.untergrund.net/
Właśnie zakończył się amigowy kompocik.. długo szczękę zbierałem po zobaczeniu demka Elude. Naprawdę po za raz kolejny chłopaki pokazali klasę - mają murowane 1 miejsce :) Kawał dobrej roboty..
Były może ze 2 ciekawe produkcje z psychedeliczną nutką w tle.. ale fakt faktem chyba najciekawszym demkiem na PC demko promujące samą imprezę.. Wolverine Contest był o niebo ciekawszy. Już od 18:00 skandowano "Amiga.. Amiga!!", a po zaprezentowaniu demka na Epsona HX-20, krzyczano również naprzemiennie "Epson Epson!! ;)
Do do samych amigowych produkcji.. szału nie było - tak naprawdę tylko nasza ekipa dosyć znacząco wybiła się przed szereg.. chociażby pod względem technicznym.
No to coś nie lubią Elude, bo rok temu soliloquy przegrało też z jakimś takim sobie demem. Produkcja traktor&nature nie jest zła, ale na pewno nie lepsza niż dzieło kiero i spółki :).
Pomysł może i przyzwoity, ale za to chaotycznie zrealizowany. Muzyka? Jeden lubi córkę inny matkę, dlatego nie przesądzaj. Ja lubię punk-rocka, ale nie bardzo go odnajduję w warunkach scenowych. A na pewno dużo lepsza była stara, garażowa nuta Venture złożona z klimatem i pomysłem, niż demo traktorów. Niezłe, ale na pewno nie najlepsze. Elude złoiło po dupskach oba kompoty. Każdy inny wynik niż zwycięztwo Elude, będzie dla mnie skandalem.
Photo
01. Vecona's girls - fashion^vacuum/farbrausch
02. Demo dress: Tribute to the demoscene - kalaspuff^even
03. Schmutz in the Schwimmbad - noy / never
Handmade GFX:
01. Spring time is Breakpoint time, ahoy! - farfar / loonies
02. Death of Wat Tyler - Unreal & Teo
03. Amiga room in 1989 - JACK-3D
Freestyle GFX:
01. The Pilot - Trenox / JUNK
02. On the run - Oni
03. dieChefrocker: Everything is under control - prince / the Obsessed Maniacs
C64 GFX:
01. Earlier that day - Ragnarok
02. Oldschoolstory Carrion / Crest
03. XRAY - Veto
ja pewnie także bym głosował na elude ale porównując
traktory:
- fajny pomysł z glanem z zębami i uciekającym samolotem
- niezły pomysł z robotami
- chiptune w punkowym kawałku :)
- tron z traktorami
- tunel z oldmobilem
- muza zgrana z demem
- demo jest dynamiczne
elude:
plusy:
- wejscie z monumentem idealne
- fajna scena z plamkowatym tworem
- fajna scena ze reflektrorami
- posąg z cycuchami rulez, kojarzy się z lapsusem ale niestety statyczny chociaz scena ładna
- piękny pomysł z kwiatkiem 2d/3d
- dobry pomysł z greetingsami
minusy
- dość słabo wyglądający tunel
- kolejny raz kręciołek 2d
- zwalona dla mnie scena z górami przez brak odpowiedniej kamery a mogło wyglądać idealnie
- średnia scena z pokojem
- demo jest statyczne, nie ma nawet ruszającego się drzewa z ludzmi oraz kierownika na bujanym fotelu :)
Dla tego napisałem "dla mnie będzie skandalem" - i tak właśnie jest. Broń Boże, nie odbieram nikomu innemu własnej interpretacji i gradacji wystawionych demek.
Inna sprawa, że poziom w tym roku był niezły, a na tle pc dem, to nawet i szalony ;).
@Rzookol: co do minusów Lightshafta, to są one bardzo subiektywne i można z nimi dyskutować, natomiast z całą stanowczością nie zgodzę się ze słabością tunelu - dla mnie jest naprawdę dobry.
Nie wiem jak tam inne kompoty, bo nie interesowałem się zbytnio (jedyne co widziałem oprócz amiga demo compo to pc demo czyli nędza), ale wyniki amiga demo conajmniej dziwne. Gdzie jest demo tej grupy na 'J'? Na pewno zasługiwało na coś więcej niż (przypuszczalnie, na pouet.net nie ma pełnej listy) piąte miejsce. Chodzi mi o to demo, gdzie fejkowane cienie strasznie się rzucały w oczy.
9 dem z czego 7 można by już nazwać czymś, gdzie 3 się wybiły, a 2 zarulezowały konkretnie!
Szkoda mi brs20yr gdzie były całkiem fajne grafiki(laska :)), niezła muzyka i jakiś pomysł na design, gdzie Scoopex tego nie miał i był czymś nudnym na maksa.
Dla nas Amiowiec, to bardzo udane party było. Oby takich jeszcze nie zabrakło!
Chyba to co wystawil Scoopex nie mozna nazwac demem. Ciezko bylo odczytac te falujace literki z broadcastu, ale to byla raczej informacja dla ludu.. ktos to zdekodowal ? :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.