[#1] eFUNZINe?
Wygląda na to, że domena www.efunzine.com wygasła, czy ktoś wie coś więcej na ten temat?

[#2] Re: eFUNZINe?

@grxmrx, post #1

Dlaczego tak sądzisz właśnie wszedłem na tą stronke i jest ok

[#3] Re: eFUNZINe?

@Pawel Kobylarz, post #2

Wylącz cache :)
[#4] Re: eFUNZINe?

@grxmrx, post #1

Spokojnie. Nie splajtowali. Registar zassał. Jutro rano eFUNZINe będzie prostować, a jak im się nie uda, to będę próbował ja.
[#5] Re: eFUNZINe?

@Jacek Piszczek, post #3

hmm... wyłączyłem, wyczyściłem, a nawet użyłem innej przeglądarki i tak sie wgrała :)

[#6] Re: eFUNZINe?

@Pawel Kobylarz, post #5

Raczej wyłącz Proxy :D
[#7] Re: eFUNZINe?

@TomK, post #6

Proxy nie ma tu raczej nic do rzeczy. Pewnie DNS, którego używa Paweł, nadal przechowuje adres IP, pod którym działa sklep.

Sklep eFUNZINe działa nadal, nie zbankrutował, i w najgorszym przypadku najwyżej zmieni adres!
[#8] Re: eFUNZINe?

@Pawel Kobylarz, post #5

[#9] Re: eFUNZINe?

@grxmrx, post #8

u mnie tak samo - eFunzine nie działa
[#10] Re: eFUNZINe?

@ravek, post #7

A da sie jakoś tego pozbyć, może ma znaczenie to że wchodze na tą strone z Opery przy czym cale cache i wszytkie histrie wyczysciłem nawet kompa zrestartowałem :D , bo troche to dziwen skoro stronka nie działa a ją normalnie moge przeglądać nawet te działy w których wcześniej nie byłem ani razu :)

[#11] Re: eFUNZINe?

@grxmrx, post #1

Mi efunzine działa, sprawdzam właśnie i moge normalnie wchodzić, nawet do działów do któ¶ych wcześniej nie wchodziłem :D .
[#12] Re: eFUNZINe?

@Olo, post #11

Dlatego, ze DNS ktorego uzywasz nadal przechowuje strefe z ta domena. Pewnie jak sie odswierzy to ona zniknie. W moim DNSie tez jest zacache'owana ta domena i moge z niej korzystac.
[#13] Re: eFUNZINe?

@mcbarlo, post #12

To może ktoś poda IP efunzine? :)

[#14] Re: eFUNZINe?

@Kokos, post #13

Może to nie na temat ale związane z eFUNZINe... Otóż wprowadzili oni NOWE Amigi 1200 - jest nawet na stronie głownej informacja. Tylko czemu to kosztuje około 600-700 zł?? Tak wysokie koszty produkcji :P?? Skąd oni to wzięli - otworzyli fabryke w szopce u dziadka?? :D A może to jakieś Escomowskie zapasy magazynowe??

Pozdr

[#15] Re: eFUNZINe?

@Kokos, post #13

212.244.193.75. Przy czym pod tym adresem jest vhost efunzine.com, więc samo wpisanie adresu IP do przeglądarki nie wystarczy - wyświetli się inna strona. Ale wpis w pliku hosts (w zależności od systemu lub stosu TCP/IP może się inaczej nazywać) lub we własnym serwerze nazw wystarczy, żeby móc wejść do sklepu

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem