[#1] Amigowe Dziewczyny
Hello Wszystkim.

Przeglądając forum, zastanawiałem się ostatnio, jakiego tematu (tyczącego się Amigi, pośrednio, lub bezpośrednio) jeszcze nie było.

Temat który proponuję, może dla niektórych wydać się dziwny, aczkolwiek osobiście podczas swojej kilkuletniej (7-8 lat) amigowej działalności nie miałem okazji spotkać...

No właśnie. Czy poznaliście, lub czy znacie Amigowców płci pięknej? Jeśli tak, to jakie jest ich zdanie, jaki kobiety mają punkt widzenia na sprawy związane z naszym Ami-Światkiem.

Nie żebym miał jakieś beee myśli, ale czytując forum, na ppa np., odnosi się wrażenie, że Amiga to tylko dla dużych (i małych) chłopców.

Jestem bardzo ciekaw Waszych opinii na ten remat.

PS. Jak byłem jeszcze nie duży i stawiałem swoje pierwsze kroki na C64, to w TOP SECRET'cie przeczytałem recenzję "Gryzora" (pierwowzór, chyba, konsolowej "Contry"). Recenzja napisana była przez dziewczynę. Super. Mam ten (i wiele innych) numer TOP SECRET'u do dziś.

---------------------------------------------------------------------
A1200 Infinitiw, 040/40, ZorroII, CV3D, Eide'99, HDD 10+1.6 GB, CD-RW Lite-On, CD-ROM LG, OS 3.0 (na spółę z bratem)
WinUae 1.3.: 040/630, P96, OS 3.9.
[#2] Re: Amigowe Dziewczyny

@don_rafito, post #1

Primo: Gryzor to Contra, tylko że poza japonią

Secundo: Gryzor na C=64 jest średnio udaną konwersją Contra/Gryzor

[#3] Re: Amigowe Dziewczyny

@don_rafito, post #1

http://kaczus.republika.pl/imprezy.html 2 ostatnie sprawozdania.
Poza tym Yaal, Kia, LaSolaile, Babcia... To takie najbardziej
popularne dziewczyny z Polski zwiazane z Amigą :)

[#4] Re: Amigowe Dziewczyny

@Kaczus, post #3

@ Kaczus
Kia

a nie Kya ? :)

Kiedyś natknąłem sie na Jej www i byłem pod wrażeniem jej pomysłu na dizajn. dużo później przeczytałem na stronie Mario, że on też uległ temu urokowi :)
[#5] Re: Amigowe Dziewczyny

@R-Tea, post #4

A przepraszam (Kya), rzeczywiscie, lata czlek nie widzial to i pamiec zawodzi :)

[#6] Re: Amigowe Dziewczyny

@Kaczus, post #5

Hmm, moja dziewczyna co prawda nie interesuje się Amigą (mam nadzieję, że do czasu :D) ale połączył na C-64 a konkretnie gry na niego. Może nie bedę opisywał szczegółów, ale nieco to dziwne nie? :D

[#7] Re: Amigowe Dziewczyny

@Kaczus, post #3

O Babci coś nie coś słyszałem (kanał #amisia.pl i jej słynny ślub opisywany później w AmigaMagazyn)
[#8] Re: Amigowe Dziewczyny

@don_rafito, post #7

czytałem mam ten numer MA :P

[#9] Re: Amigowe Dziewczyny

@don_rafito, post #7

O ile dobrze pamiętam, to ten ślub był sensacją ogólnopolską. Pokazywali ich w wielu mediach :P

[#10] Re: Amigowe Dziewczyny

@don_rafito, post #1

Osobiście znałem i znam nadal dziewczynę, która mnie wciągnęła w światek Amigi. Sama miała A600, ja kupiłem po rozmowach z nią A500. Potem oboje prawie w tym samym czasie zmieniliśmy komputerki na A1200. Potem były rozbudowy itp, aż w końcu oboje przesiedliśmy sie na PC. Z tego co się orientuję, to chyba coś tam z WinUAE robi(ła). Ale przyznać muszę, że tak "obrytej" dziewczyny w temacie Amigi jak Ona nie spotkałem.
Sylwia - pozdrawiam! OK

[#11] Re: Amigowe Dziewczyny

@OSH, post #6

Dziwne to jest Twoje zdanie. O co w nim chodzi i co chciałes przekazać?

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem