Temat to mało związany z Amigą, za to towarzystwo znane i przyjazne, dlatego spróbuję. Otóz:
rozpaczliwie poszukuję Kabaretu Olgi Lipińskiej, odcinków z lat 1989 - 1994. Może być dowolny nośnik, w dowolnym stanie i jakości, byleby coś było widać i słychać. Mogą być całe odcinki, fragmenty, sam soundtrack, cokolwiek. Kasety VHS teraz nie są w modzie, więc przed ich wyrzuceniem sprawdźcie proszę, czy coś kiedyś nagranego, być może przypadkiem, nie ocalało. Będę niezmiernie wdzięczny, nie odżegnując się od wyrażenia tego w formie materialnej.
Zdaję sobie sprawę z pewnej "moralnej dwuznaczności" mojej propozycji, jednak wierzcie mi, że naprawdę nie mam innego wyjścia. Kabaret Olgi Lipińskiej, mimo, że jeszcze całkiem niedawno był emitowany na antenie telewizji publicznej, okazał się być zjawiskiem wybitnie niszowym. Krótko mówiąc, nie pozostał po nim żaden ślad. Daremnym trudem jest poszukiwanie czegokolwiek na sieci. Nie sądzę też, aby ktokolwiek był zainteresowany oficjalnym wydaniem programu w jakiejkolwiek formie. Poza wąskim gronem fanów, nikt chyba za nim nie tęskni. :( Spokojnie można rzecz traktować w kategorii abadonware. ;)
Proszę o ew. odpowiedzi na priv.
Z góry dziękuję. :)